In cadrul Galei Smart City Industry Awards 2017, unde Asociatia Romana pentru Smart City si mobilitate premiaza anual cele mai inovatoare companii si organizatii din domeniu, Huawei Romania a fost nominalizata si a castigat Premiul de Excelenta. Ceremonia de premiere a avut loc pe data de 19 octombrie, la Camera de Comert si Industrie a Romaniei din Bucuresti.

Huawei Romania, subsidiara locala a grupului chinez, unul dintre cei mai mari furnizori de globali de telefoane mobile si echipamente si servicii pentru operatorii de comunicatii, poarta de aproape doi ani discutii cu peste zece primarii si consilii judetene din Romania despre posibilitatea realizarii unor proiecte de orase inteligente, una dintre directiile majore de expansiune pe care le urmareste compania in viitor.

In lume, solutiile Smart City ale Huawei au fost implementate in peste 100 de orase din peste 40 de tari si a creat sapte centre Open Labs, disponibile la nivel global, pentru a incuraja colaborarea in vederea dezvoltarii a cat mai multe orase inteligente. Solutia Smart City propusa de Huawei Technologies este integrata si complexa, furnizeaza tehnologia necesara dezvoltarii unui centru neuronal care sa alimenteze orasele inteligente si inglobeaza sisteme de securitate robusta, retele, tehnologii de tip Cloud si de administrare a platformelor.

Autoritatile romane au inteles ce inseamna conceptul de smart city si sunt constiente de importanta unor astfel de proiecte. Fiind un proces care dureaza, urmatorii pasi sunt definirea unei strategii si modalitatea de achizitie a acestui proiect. Huawei este deschis colaborarilor atat cu autoritatile locale cat si a parteneriatelor cu operatorii de comunicatii din Romania care pot adauga valoare in cadrul acestor proiecte.

“Smart City nu este un simplu proiect ci trebuie vazut ca un program care trebuie gandit in faze si corelat cu nevoile si cerintele comunitatii locale care se pot schimba in timp. Astfel implementarea unei platforme smart city modulare, interoperabile si deschise catre dezvoltatorii de aplicatii este foarte importanta”, a spus Vlad Doicaru, Enterprise Director in cadrul Huawei Romania.

Asociatia Romana pentru Smart City si Mobilitate isi propune sa fie o parte activa in implementarea de proiecte Smart City in Romania si sa ajute cetatenii, companiile si institutiile publice sa se implice in dezvoltarea oraselor si sa ofere in continuu cele mai bune produse si servicii pentru locuitorii centrelor urbane. Printre proiectele Asociatiei se numara Smart City Urban Project, primul targ cu produse si servicii dedicate oraselor, Caravana Smart City, cel mai important program de promovare a conceptelor, produselor si serviciilor Smart City si Smart City Magazine.