Huawei anunță rezultatele finale și premiile proiectului european “Seeds for the Future 2024”, după o săptămână de activități desfășurate în perioada 1-5 iulie în orașul istoric Roma. Prestigiosul eveniment a reunit 145 de studenți de top din 23 de țări europene. Acestora li s-au alăturat 10 studenți chinezi de schimb de la Universitatea Tsinghua, pentru a sărbători lunga istorie a relațiilor dintre Italia și China.
“Seeds for the Future” are loc în anul în care se comemorează 700 de ani de la moartea lui Marco Polo, faimosul explorator italian în China. Din România și Republica Moldova au fost selectați 8 studenți, care provin din universități de renume la nivel național, precum Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, Academia de Studii Economice București, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, Universitatea Tehnică Cluj Napoca, Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași și Universitatea Tehnică a Moldovei.
“Seeds for the Future este un eveniment unic la care orice pasionat de tehnologie trebuie să participe. Consider că această experiență a pus o piatră de temelie la viitoarea carieră în domeniul TIC la care aspir, întrucât am avut ocazia unică de a pune în practică cunoștințele dobândite. Mai mult decât atât, am primit inspirație și know-how de la experți și lideri din domeniu și am avut șansa de a interacționa și a împărtăși cunoștințe cu studenți din alte 23 de state ale Europei, lucruri pe care eu le consider un câștig enorm”, a declarat Daniel Boica, participant la Seeds for the future 2024.
Ediția din acest an a programului european “Seeds for the Future” a inclus ateliere, paneluri și perspective din partea experților din industrie și a reprezentanților din mediul academic. Studenții au avut oportunitatea de a explora aspectele practice ale diferitelor cariere din domeniul TIC, de a-și aprofunda înțelegerea în domeniile inovării, digitalizării, sustenabilității și antreprenoriatului, de a-și perfecționa abilitățile digitale și de a contribui la construirea unei comunități puternice și solidare, angajate într-o Europă digitală și inteligentă.
În discursul său, Vicepreședintele Senior al Huawei Europa, Radoslaw Kedzia, a urat bun venit tuturor invitaților și a subliniat: “Cultivarea talentelor în domeniul TIC este mai crucială ca niciodată, pe măsură ce navigăm complexitățile erei digitale. Europa se află în fruntea avansului tehnologic și este imperativ să investim în educația și dezvoltarea tinerilor noștri profesioniști. Prin cultivarea abilităților lor și oferindu-le instrumentele și oportunitățile potrivite, ne asigurăm că Europa rămâne un lider în peisajul digital global”.
“Într-o lume în care tehnologia a devenit o componentă esențială a fiecărui aspect al vieții noastre zilnice și profesionale, este necesar ca studenții noștri să aibă acces la oportunități care să-i pregătească adecvat pentru provocările viitorului”, a declarat subsecretarul de stat al Ministerului Educației și Meritului, onorabila Paola Frassinetti, în discursul său de la ceremonia de închidere. „Acest program, prin faptul că pune accent pe aplicarea concretă a cunoștințelor în lumea industrială și pe necesitatea de a dezvolta tehnologii capabile să îmbunătățească viețile noastre, respectând în același timp planeta, oferă studenților caracteristicile care vor defini clasa conducătoare de mâine”.
În cadrul evenimentului, Huawei a anunțat și un parteneriat special cu InnovUp, o asociație non-profit care reprezintă și reunește întregul ecosistem de inovare italian. Cei 24 de studenți italieni care au participat la programul “Seeds for the Future” vor avea acces la Academia Fondatorilor creată de InnovUp. Cursul, compus din 16 lecții, va permite participanților să învețe noțiuni fundamentale pentru orice aspirant la statutul de start-upper: de la instrumente de finanțare la protecția proprietății intelectuale, de la design thinking la go-to-market, până la cele mai eficiente strategii de comunicare și marketing pentru a-și promova afacerea.
“Academia noastră de fondatori a fost creată pentru a inspira și sprijini inovatorii și antreprenorii în crearea afacerilor. Din acest motiv, suntem foarte mândri de această colaborare cu Huawei, care va permite studenților „Seeds for the Future” și multor altor tineri antreprenori inovatori de mâine să se antreneze cu lecții digitale practice, susținute de experți, profesioniști și lideri în domeniul inovării italiene”, a declarat Giorgio Ciron, directorul InnovUp.
La ceremonia de închidere, Mustafa Ermis, șeful Departamentului de Resurse Umane și Formare de la Academia BTK din Turcia, a declarat: “Acest eveniment nu este doar o competiție, ci și o mare oportunitate pentru tinerii noștri dezvoltatori de a-și prezenta și îmbunătăți abilitățile. Mai mult decât atât, acesta, permite crearea de idei și proiecte noi care vor contribui la procesul de transformare digitală a țării noastre”.
Cele mai remarcabile realizări ale absolvenților “Seeds for the Future”, de-a lungul întregului program, au fost recunoscute la gala de premiere, constituind punctul culminant al ceremoniei de închidere. Două dintre cele mai bune echipe, echipa Anaphero din Irlanda și echipa BioBuddy din Olanda, au fost premiate cu oportunitatea de a participa la competiția globală Tech4Good din China anul viitor. Premiul publicului a fost acordat echipei Nordic Shine din Finlanda. Echipa formată din studenții din România și Republica Moldova a câștigat premiul Social Media Takeover Competition Award pentru cea mai votată postare de pe rețelele de social media.