HP a anunțat primul program de training și certificare Big Data Solutions pentru platforma HP Vertica Analytics.

Programul este disponibil prin HP ExpertOne și ajută organizațiile să optimizeze volumele mari de date, permițând managerilor din IT să folosească datele structurate, semistructurate și nestructurate.

Creșterea volumului, varietății și velocității informațiilor generează o serie de provocări și de oportunități pentru ogranizații. Conform unui raport publicat de Gartner, oferta de locuri de muncă pe segmentul volumelor mari de date va atinge valoarea de 4,4 milioane la nivel global până în 2015, însă numai o treime dintre acestea vor fi ocupate.(1) Specialiștii din domeniul IT trebuie să dobândească abilitățile necesare pentru a corela, a analiza și a administra orice tip de informație, în orice locație, folosind orice interfață, pentru a ajuta organizațiile să atingă întregul potențial al volumelor mari de date.

Acest nou program de training și certificare validează abilitățile și competența administratorilor de sistem, analiștilor de baze de date și dezvoltatorilor de aplicații HP Vertica responsabili de administrarea indicilor analitici pentru volume mari de date. Obținerea certificării permite specialiștilor din domeniul IT să-și demonstreze abilitățile de a optimiza și a monetiza indicii analitici pentru volume mari de date pentru creșterea companiei și accelerarea dezvoltării propriei cariere.

“Partenerii și clienții noștri sunt dornici să urmeze un proces formal de certificare, în urma căruia să le fie recunoscută calitatea de experți în administrarea volumelor mari de date”, a spus Byron Berk, manager, Services and Training, HP Vertica. “Prin noul program de certificare HP Vertica Big Data Solutions, oferim organizațiilor posibilitatea de a combina avantajele platformei HP Vertica Analytics, una dintre cele mai importante soluții din industrie, cu abilități avansate în materie de indici analitici pentru specialiștii lor IT.”

Sute de clienți și un ecosistem de parteneri aflat în continuă creștere se bazează pe platforma HP Vertica Analytics pentru a monetiza volumele mari de date la o viteză și o scară foarte mari. Clienții și partenerii pot obține certificări pentru administrarea volumelor mari de date și pot identifica nivelul de cunoștințe al unui utilizator al platformei HP Vertica Analytics datorită certificărilor oferite de programul HP ExpertOne.

Pentru a garanta cel mai înalt standard de calitate pentru programele de instruire în materie de volume mari de date, certificările presupun parcurgerea unor training-uri care constau în cursuri și experiență obținută la locul de muncă, prin utilizarea platformei HP Vertica Analytics.

 

“Clienții noștri conștientizează potențialul volumelor mari de date, însă le lipsesc cunoștințele necesare pentru a optimiza volumele imense de informații pe care le administrează”, a spus Behfar Jahanshahi, Președinte și CEO în cadrul Interworks, un furnizor de servicii și soluții de business IT. “Devenind parteneri ai HP și fiind astfel capabili să oferim certificări pentru utilizarea platformei HP Vertica Analytics, am putut sa-i ajutăm pe clienții noștri să valorifice potențialul de piață enorm al volumelor mari de date.”

 

Programul HP ExpertOne oferă training-uri și certificări unui număr de peste 500.000 de profesioniști din domeniul IT, specializați în volume mari de date, cloud, infrastructură convergentă, networking, sisteme de operare, servere pentru securitate, software, soluții și stocare. Comunitatea HP ExpertOne este o rețea de parteneri de distribuție, clienți și angajați HP certificați, care au susținut cu succes examenul pentru obținerea certificărilor care le validează abilitățile și competențele oferite prin intermediul acestui program.

 

Programul pentru partenerii de distribuției ai HP Vertica

Informații adiționale pentru reseller-i și furnizorii de servicii pe marginea programului de parteneriat și Vertica sunt disponibile la adresa www.vertica.com.