HP a anunțat că firma de cercetare a pieței IDC a raportat că, pentru prima dată, HP conduce ca și cotă de piață  în SUA, categoria stații de lucru, și a fost și lider de piața la nivel global în al doilea trimestru al anului 2012.

Cota HP a prezentat o creștere semnificativă în cursul ultimelor trimestre, culminând cu o cotă de 47.6%, la stațiile de lucru în Statele Unite ale Americii. HP continuă să conducă categoria stații de lucru mobile la nivel mondial cu o cotă de 41.8%, conform  IDC Worldwide Workstation Tracker, trim. 2/ 2012.

“În această economie dificilă, clienții sunt în căutarea de soluții care ajută la creșterea productivității și rentabilității investiției”, a declarat Jim Zafarana, vice-presedinte si director general, Comercial Solutions Business Unit, HP.  “Stațiile de lucru HP Z sunt utilizate în întreaga lume,  deoarece acestea oferă clienților performanța, calitatea și valoarea de care au nevoie. ”

Stațiile de lucru HP sunt proiectate pentru a satisface nevoile unora dintre industriile cele mai avansate, inclusiv editare de animație, film și video, design grafic, design asistat de computer, arhitectura, fotografie, video de înaltă definiție, finanțe, sănătate, precum și petrol si gaze.

Sursa  http://www.hp.com/hpinfo/newsroom