HP a anunţat că a fost numit „lider” în cel mai recent raport Gartner Magic Quadrant care analizează piaţa mondială de  imprimante şi echipamente multifuncţionale de imprimare.

O companie independentă specializată în servicii de cercetare şi consultanţă pentru industria IT, Gartner a realizat raportul Magic Quadrant pentru imprimante şi echipamente multifuncţionale de imprimare pornind de la „viziunea” furnizorilor de tehnologie şi „capacitatea lor de a o pune în practică”.

Astfel, acest studiu arată că elementele tradiţionale importante pentru evaluarea unor echipamente obişnuite de imprimare pentru birou, cum ar fi calitatea documentelor imprimate (rezoluţia sau viteza de imprimare) au fost înlocuite de alte caracteristici de interes, cum ar fi abilitatea echipamentelor de a integra şi implementa aplicaţii software care să le permită să se conecteze la sistemele companiei de administrare a documentelor. Abilităţile de monitorizare de la distanţă, de diagnoză, securitate, imprimare în cloud şi alţi factori de acest gen devin elemente cheie de diferenţiere.

Investiţiile strategice realizate de HP pentru dezvoltarea acestor elemente de diferenţiere i-au permis companiei să dezvolte un portofoliu de imprimante şi echipamente multifuncţionale de imprimare care pot susţine o gamă largă de aplicaţii şi soluţii.

Utilizatorii individuali, companiile mici şi mijlocii, precum şi companiile foarte mari care au ales soluţiile HP au reuşit să îşi administreze fluxurile de informaţii şi documente în mod eficient cu ajutorul tehnologiilor de acces la Internet şi de imprimare din cloud, crescând astfel eficienţa fluxurilor de muncă şi asigurând un plus de securitate. Astfel, aceste companii au reuşit să
îmbunătăţească productivitatea, dar şi să economisească fonduri.

HP Open Extensibility Platform şi FutureSmart Firmware consolidează poziţia de lider a companiei pe acest segment, simplificând dezvoltarea şi implementarea soluţiilor HP sau a celor furnizate de alţi producători şi permiţându-le utilizatorilor să modernizeze, să administreze şi să dezvolte capacitatea imprimantelor cu ajutorul celor mai noi soluţii şi aplicaţii.

În acelaşi timp, un alt studiu Gartner Magic Quadrant a poziţionat compania HP în zona de lider al pieţei mondiale de servicii de administrare a imprimării.

Din perspectiva Gartner, un lider este o organizaţie care „oferă servicii de administrare a imprimării către o gamă variată de clienţi, inclusiv către cele mai mari companii din zone geografice diferite, demonstrând astfel că pot acoperi cu adevărat tot globul. Această organizaţie trebuie, de asemenea, să demonstreze că deţine nu doar experienţa necesară pentru a livra servicii de administrare a imprimării în prezent, ci şi că înţelege şi are iniţiativa şi resursele necesare pentru a oferi aceste servicii în viitor. De obicei, companiile-lideri le oferă clienţilor o gamă completă de servicii de administrare şi valoare adăugată, motiv pentru care companiile mari şi mijlocii aleg să dezvolte împreună parteneriate de durată.”

Oferta HP de servicii de administrare a imprimării este extrem de flexibilă şi ajută companiile să îşi dezvolte activitatea, să reducă riscurile, să îmbunătăţească procesele de lucru şi să diminueze impactul pe care îl au asupra mediului înconjurător. Cu peste  3.000 de clienţi la nivel mondial, serviciile de administrare a imprimării oferite de HP transformă soluţiile de imprimare într-un element esenţial pentru activitatea de zi cu zi a companiilor.

„Companiile din multe industrii diferite automatizează fluxurile de muncă şi de documente cu ajutorul serviciilor HP de administrare a imprimării pentru a-şi atinge obiectivele strategice”, a declarat John Tomesco, vice president, Enterprise Market Development, Managed Enterprise Solutions, Imaging and Printing Group, HP. „Recunoaşterea primită de la Gartner reprezintă încă o dovadă a valorii inerente pe care HP o oferă clienţilor, ajutându-i pe aceştia să obţină rezultate mai bune cu resurse mai
puţine şi să dedice mai mult timp activităţilor de bază pentru ei.”

Mai multe informaţii despre serviciile HP de administrare a imprimării sunt disponibile la www.hp.com/go/ManagedPrint.