HP anunță noi soluții de securitate care permit organizațiilor să-și evalueze, transforme, optimizeze și administreze mediile de securitate pentru a-și proteja proactiv informațiile cele mai relevante.

Inițiativele privind mediul cloud, mobilitatea și volumele mari de date ajută organizațiile să rezolve problemele presante, accelerând în același timp inovația, sporind agilitatea și îmbunătățind administrarea investiției financiare. Aceste inițiative pot provoca însă și îngrijorări majore privind securitatea.

Conform unei noi cercetări efectuate la cererea HP, preocuparea pentru înțelegerea cerințelor de securitate pentru serviciile cloud și modul de securizare și de utilizare al volumelor mari de date sunt pe lista de priorități a aproximativ două treimi dintre manageri. Jumătate dintre cei intevievați sunt îngrijorați de pierderea sau furtul de date mobile. În plus, peste jumătate dintre respondenți au admis faptul că organizațiile lor cheltuie mai mulți bani și mai mult timp pentru măsuri reactive decât pentru administrarea proactivă a riscurilor.(1)

O abordare reactivă și perimetrală a securității nu mai este suficientă. Companiile au nevoie de soluții de securitate proactive și inteligente care să poată fi implementate pe modele de livrare tradiționale și hibride.

“Amenințările privind securitatea cibernetică înregistrează o creștere exponențială și, fără o strategie proactivă de administrare a riscurilor informaționale, dezvoltarea, inovația și eficiența companiei sunt blocate,”  a spus George Kadifa, vicepreședinte executiv, Software, HP.

“HP îi ajută pe clienți să protejeze ceea ce contează cel mai mult în organizațiile lor prin livrarea de soluții inteligente de securitate care prioritizează resursele de securitate pentru o identificare timpurie a amenințărilor și generarea unui timp de răspuns mai rapid”, a spus Mike Nefkens, vicepreședinte executiv interimar, Enterprise Services, HP.

Pentru organizațiile din sectorul public, amenințările la adresa securității continuă să se intensifice, reglementările devin tot mai complexe, iar bugetele se micșorează. Portofoliul HP Security for Public Sector reflectă capacitățile serviciilor de securitate de la HP, care îndeplinesc standardele exigente ale organizațiilor oriunde în lume. Printre noutăți se numără:

  • Noi funcții pentru HP Assured Identity, soluție ce oferă o administrare simplificată a identității, a credențialelor și a accesului. Aceasta permite un control mai strict împotriva amenințărilor din interior, o protecție mai eficientă a identității și reducerea complexității procesului de partajare securizată de informații între organizațiile colaboratoare.
  • Serviciul Comprehensive Applications Threat Analysis (CATA) on Demand, care diminuează costul securității aplicației prin soluționarea amenințărilor apărute pe parcursul ciclului de viață al acesteia.
  • HP Security Operations Center (SOC) Consulting Services, creată pentru clienții din sectorul public din afara Statelor Unite, permite acestora să stabilească un centru local de operațiuni informatice pentru securitate cibernetică. De asemenea, clienții pot achiziționa HP Services pentru asistență în administrarea centrului.

De asemenea, HP a lansat noi servicii și produse care asigură clienților trasparența și controlul asupra întregii organizații. Noile oferte includ:

  • HP Data Center Protection Services, care evaluează practicile de securitate existente în organizații și oferă acestora recomandări aplicabile imediat care ajută la optimizarea infrastructurii și îmbunătățirea administrării programelor în centrul de date.
  • HP ArcSight Enterprise Security Manager 6.0c, o soluție puternică și scalabilă de monitorizare a securității și compatibilitate care identifică și remediază amentințările cibernetice mai repede ca niciodată. HP ArcSight Enterprise Security Manager identifică rapid amenințările de securitate din infrastructura organizației și prioritizează problemele critice pentru a reduce potențialele daune.
  • Soluția HP TippingPoint NX Platform Next Generation Intrusion Prevention Systems (NGIPS), care asigură protecția dipozitivelor de rețea, mașinilor virtuale, sistemelor de operare și aplicațiilor critice, adăugând o capacitate semnificativă controlului traficului de date. Noua arhitectură modulară este creată pentru a se adapta automat la amenințari pe măsură ce acestea sunt identificate, permițând organizațiilor să salveze spațiu pe rack și să mențină consumul de energie și costurile de răcire la un nivel adecvat.

De asemenea, HP a anunțat o aplicație mobilă pentru profesioniștii în securitate IT care utilizează date din HP Digital Vaccine Labs (DVLabs) pentru a monotoriza amenințările cibernetice curente și tendințele acestora. Aplicația HP Information Security Pulse, disponibilă fără costuri suplimentare, permite specialiștilor în securitate să identifice și să rezolve rapid riscurile care le pot afecta mediul. Aplicația este disponibilă în acest moment pentru webOS, Apple iOS ®, Android™ și platforme de tip web browser.

Soluțiile inteligente de securitate HP se extind și asupra mediilor de imprimare. Ofertele includ:

De asemenea, HP a anunțat înregistrarea unei premiere în industrie, prin depășirea numărului de 2,5 miliarde de linii de cod scrise pentru abonați, ca parte a aplicației HP Fortify on Demand (FoD), o soluție de securitate de tip Software-as-a-Service (SaaS). HP Fortify este lider în industrie, având capacitatea de a întări suprafața de atac a aplicațiilor prin testări statice și dinamice ale aplicațiilor  în 21 de limbi, mai multe decât oferă orice alt vendor. În plus, pentru securitatea operării mobile, HP Fortify oferă servicii de testare de tip SaaS atât pentru Android, cât și pentru iOS.

 

Informații suplimentare despre soluțiile HP Enterprise Security sunt disponibile la adresa www.hp.com/go/EnterpriseSecurity2012.

 

HP Discover, cel mai important eveniment al HP din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, va avea loc între 4-6 decembrie la Frankfurt, în Germania.