HP și-a extins portofoliul de cloud convergent cu soluții esențiale care să-i ajute pe clienți să obțină agilitate, accelerarea inovației și diminuarea costurilor într-o lume hibridă.

Noile soluții acoperă medii cloud de tip privat, externalizat și public. Acestea includ:

 • Soluțiile HP CloudSystem și HP Cloud Service Automation (CSA) 3.1, care asigură atât baza, cât și platforma de administrare necesară pentru o implementare rapidă a noilor servicii în cloud.
 • Soluția HP Continuous Delivery Automation (CDA) 1.1, care automatizează complet procesul de lansare pentru aplicațiile cloud.
 • Un portofoliu HP Cloud Services nou și îmbunătățit, care oferă servicii pentru cloud public în domeniul operării, stocării și PaaS (în engl. „application platform as a service”).
 • Oferte pentru două noi industrii – cea a furnizorilor de servicii de comunicații și cea manufacturieră.

“Compania HP este dedicată misiunii de a livra soluții pentru mediile cloud pe care organizațiile se pot baza,” a spus Bill Veghte, COO, HP.“ Aceste soluții permit clienților să beneficieze mai ușor și la un preț mai bun de agilitatea specifică mediului cloud, fără a pune în pericol calitatea serviciilor oferite de compania lor”.

O nouă cercetare

O nouă cercetare desfășurată în numele HP(1) susține nevoia de soluții care să acopere atât medii tradiționale, cât și cloud public, externalizat și privat. Respondenții au indicat faptul că 75% dintre managerii de business și operaționali plănuiesc să implementeze un model de livrare hibdrid. În același timp, 65% dintre aceștia sunt îngrijorați de limitele impuse de vendorii unici, iar 72% au spus că portabilitatea încărcării de lucru între modelele cloud este importantă pentru implementările pe care le realizează în cloud.

HP oferă opțiuni în ceea ce privește mediile cloud hibride

Pentru a se asigura de faptul că mediile cloud sunt accesibile și ușor de implementat, HP a îmbunătățit și funcționalitatea soluției HP CloudSystem. Noile îmbunătățiri sunt construite pe baza infrastructurii convergente de la HP și software-ului HP Cloud Service Automation și permit clienților:

 • Să administreze cerințele în materie de costuri, securitate și disponibilitate ale mediilor cloud cu o arhitectură deschisă și extensibilă pentru medii IT eterogene, care include suport pentru mașinile virtuale bazate pe Kernel și tehnologii de virtualizare de la HP, Microsoft și VMware și provizionare fizică pentru servere blade.
 • Să obțină accesul instantaneu la o capacitate suplimentară și să administreze cerințe referitoare la serviciile de soluționare a incidentelor în funcție de necesități, prin noile performanțe ale soluției HP CloudSystems.
 • Să reducă timpul necesar administrării și să accelereze dezvoltarea de noi servicii printr-un  portofoliu extins HP CloudMaps, care include 50 de noi șabloane de aplicații preinstalate. Portofoliul cuprinde acum peste 200 de șabloane, care permit clienților să creeze cataloage personalizate cu servicii pentru aplicații pregătite de implementare imediată.

Soluțiile HP asigură consistența administrării mediilor hibride

De asemenea, HP a introdus o nouă versiune a soluției HP CSA, disponibilă individual sau ca parte a portofoliului HP CloudSystem. Soluția HP CSA 3.1 oferă clienților o plarformă unificată și completă de administrare a mediului cloud pentru a gestiona aplicații și arhitecturi pentru organizațiile mari, în conformitate cu specificul serviciilor cloud. Această nouă versiune asigură o activittate neîntreruptă printr-o arhitectură cu disponibilitate mare care continuă să fie activă chiar și în situația producerii unei defecțiuni. În plus, prin soluțiile de securitate HP TippingPoint, aceasta oferă o protecție mai mare împotriva amenințărilor de securitate. HP CSA acelerează lansarea serviciilor pentru aplicații pentru mediile cloud de tip public, privat sau hibride.

Presiunea exercitată de competitorii determină companiile să implementeze aplicații de o calitate foarte bună într-un timp mai scurt. Noua soluție HP CDA 1.1 automatizează complet procesul de lansare a aplicației, ceea ce permite clienților să livreze aplicații de o calitate foarte bună, eliminând întârzierile cauzate de regulă de momentele de pe parcursul ciclului de viață al aplicațiilor când schimburile erau realizate manual între echipele operaționale.

De asemenea, HP a introdus portofoliul HP Cloud Solutions for CSPs, care permite furnizorilor de servicii de telecomunicații să construiască și să opereze cloud-uri publice pentru marile companii și pentru întreprinderi mici și mijlocii. Transformându-se în brokeri de servicii cloud, furnizorii de servicii de comunicații pot construi, opera și monetiza într-o manieră profitabilă infrastructura pentru mediul cloud astfel încât să accelereze livrarea de noi servicii către clienții lor, atingând în același timp rate mari de retenție în rândul consumatorilor

Încredere în consumul de servicii cloud

HP a introdus noi funcționalități în portofoliul HP Cloud Services destinat companiilor cu cloud public. Noile oferte permit organizațiilor de toate mărimile să mute încărcări foarte mari de lucru ale operațiunilor de producție în mediul cloud. Noile servicii includ:

 • Disponibilitatea generală a soluției HP Cloud Compute, un model bazat pe plată în funcție de consum, care permite utilizatorilor să implementeze și să personalizeze la cerere diferite operațiuni.
 • Versiunea avansată a soluției HP Cloud Block Storage, o soluție de stocare ce permite utilizatorilor să mute cu ușurința date dintr-o operațiune în alta, în versiune beta public.
 • Soluția HP Cloud Application Platform as a Service (PaaS), care permite companiilor, dezvoltatorilor și vendorilor independenți de echipamente software să se concentreze pe dezvoltarea și implementarea de aplicații. Soluția se bazează pe proiectul Cloud Foundry Open PaaS și suportă o infrastructură cu aplicații multiple, alături de provizionare și implementare instantanee printr-un singur click.
 • Setul HP Cloud Workload Migration Services, livrat în colaborare cu ecosistemul de parteneri ai HP, îi ajută pe utilizatori să evalueze, să planifice și să mute în cloud-ul public de la HP încărcările de lucru de producție existente, fără a se confrunta cu întreruperi de funcționare.

Încredere în sistemul de distribuție

Noua versiune îmbunătățită a soluției HP Global Product Authentication Service (GPAS) permite proprietarilor de mărci să detecteze, să combată și să reducă incidența produselor și serviciilor contrafăcute. Soluția de protecție bazată pe cloud și destinată producătorilor asigură funcționalități pentru o autentificare în timp real și un portal web intuitiv, cu performanțe pentru informații de business avansate, create în scopul verificării produselor și al urmăririi incidenței fraudelor.

(1)  Cercetarea “HP Cloud and Information Optimization,” desfășurată de Coleman Parkes Research, Ltd. și publicată în 2012.