Epicor Software Corporation, lider global in furnizarea de solutii software de business pentru organizatiile din productie, distributie, retail si servicii, arata care sunt tendintele IT si schimbarile in segmentul sistemelor ERP, pentru anul 2013. Analistii Epicor prevad ca anul viitor va fi anul cloud computing-ului, al SaaS (Software as a Service), al aplicatiilor mobile si al solutiilor de prelucrare a datelor.

“In 2013, nu ne asteptam la tendinte complet noi, ci mai degraba la o extindere mai dinamica a celor existente. Una dintre ele este tehnologia cloud computing, care reuneste un grup de susținatori in continua crestere, in mediul de afaceri”, spune Hermann Stehlik, vice-presedinte regional pentru Europa Centrala.

Recentul Raport “Epicor. Sistem ERP adaptat la nevoi” a relevat ca 14% dintre companii au in vedere sa implementeze un sistem ERP in cloud. Desi companiile inca pun valoare pe sistemele on-premise (50 la suta), modelul cloud computing devine din ce in ce mai popular.

“In cursul anului 2012, multe companii s-au familiarizat cu tehnologia si cu beneficiile care pot fi obtinute din administrarea datelor lor cu ajutorul cloud computing. Noi anticipam ca 2013 va fi un an cu decizii reale de investitii”, spune Emil Bobocea, Regional Sales Director,.

Cresterea volumului datelor corporative este un alt factor care va schimba in curand structura cheltuielilor de IT dintr-o afacere. In acest domeniu, Epicor prevede o crestere a cererii pentru sisteme de prelucrare, de stocare a datelor și de protectie.

“Numarul tot mai mare de date sensibile duce la o nevoie sporita de protectie a acestora. Mai ales in cazul in care acestea sunt utilizate pentru a genera prognoze de piata sau sunt o parte importanta a strategiilor de afaceri ale companiilor. Noi am analizat cerintele in schimbare ale clientilor si, ca urmare, am imbogatit oferta noastra cu un sistem de restaurare a datelor – System Back-Up & Recovery. Acesta este rezultatul unei abordari cuprinzatoare a ofertei Epicor, care este focalizata pe furnizarea de solutii ce imbunatatesc functionarea organizatiilor”, adauga Hermann Stehlik de la Epicor.

Potrivit previziunilor Gartner, in 2013 cele mai multe investitii in IT vor fi realizate de catre sectorul bancar si industriile de fabricatie. Mai mult decat atat, potrivit analistilor, industria producatoare si a resurselor naturale vor inregistra o crestere de 2,3% in 2013 si vor atinge o valoare totala a investitiei de 478 miliarde de dolari.

Rezultatele Raportului Epicor mai arata si ca societatile de productie acorda foarte multa atentie – in ceea ce priveste domeniul ERP – capabilitatilor de plata electronica, inclusiv semnaturii electronice (31%), adaptarii la mediul de afaceri strain (de gestionare a diverse valute, reglementari – 30 %), precum si lucrului cu sisteme ce folosesc dispozitive mobile (26%).