HP a lansat soluția HP OneView, prima platformă de management al infrastructurii din industrie adaptată nevoilor consumatorilor și optimizată pentru portofoliul HP Converged Infrastructure. Noua platformă simplifică pașii principali aflați la baza tuturor proceselor din centrele de date, permițându-le, astfel,  echipelor de IT să îmbunătățească semnificativ operațiunile, reducând, în același timp, costurile și frecvența greșelilor umane care pot genera perioade de nefuncționare.

Răspândirea tehnologiei de tip „as-a-service”, numărul tot mai mare de angajați cu cunoștințe de tehnologie și creșterea complexității afacerilor măresc decalajul dintre cerințele de business și capacitățile soluțiilor IT tradiționale. În prezent, organizațiile se străduiesc să livreze și să administreze segmentele de IT folosind instrumente de administrare neactualizate, construite pentru cerințe care aparțin  trecutului.

Soluția HP OneView a fost concepută pentru serverele HP BladeSystem, HP ProLiant Generation 8 (Gen8) și HP ProLiant Generation 7 și include cele mai performante tehnologii software pentru servere, asigurând, în acest fel, o platformă unică de administrare ce  ușurează colaborarea și comunicarea dintre diferite segmente ale infrastructurii IT din cadrul centrului de date.

Datorită interfeței intuitive pentru utilizatori și a tehnologiei automatizate ce simplifică sarcinile uzuale, HP OneView îmbunătățește productivitatea administratorilor IT. Timpul necesar pentru efectuarea celor mai comune procese din centrele de date, precum cele de implementare, actualizare, migrare și remediere a problemelor identificate, este redus de la câteva ore sau zile la numai câteva minute.(1)

De exemplu, provizionarea programelor de tip hypervisor pe 16 servere cu ajutorul instrumentelor IT tradiționale necesită 2 ore și 50 de minute, comparativ cu doar 14 minute necesare cu HP OneView. În mod similar, procesul retragerii din activitate a unei rețele de tip vLAN (virtual Local Area Network) presupune parcurgerea a numai 4 pași într-un interval de 30 de secunde cu ajutorul HP OneView, în timp ce cu un instrument tradițional este nevoie de 480 de pași diferiți și un timp de peste 2 ore.(2)

„Mediile sociale, reorientarea tehnologiei către utilizatorii finali și datele demografice în schimbare influențează modul de lucru, obligând companiile să găsească soluții pentru a micșora decalajul tot mai mare dintre cerințele organizaționale și capacitățile oferite de soluțiile IT tradiționale”, a spus Tom Joyce, Vicepreședinte senior și Director General, Converged Systems, HP. „Modelul actual de administrare a infrastructurii este depășit, iar HP OneView reprezintă primul pas către regândirea completă a abordării subiectului administrării infrastructurii în centrele de date.”

Conectarea administrării centrelor de date la realitatea secolului al XXI-lea

Pentru dezvoltarea soluției HP OneView, HP a colaborat, timp de patru ani, cu peste 150 de clienți de top ale căror date sunt stocate în  30 de centre de date din toată lumea pentru a înțelege factorii care determină costurile ridicate, lipsa de eficiență și întârzierile legate de cele mai uzuale sarcini, procese și pași din cadrul administrării infrastructurii.

În același timp, HP a examinat mai multe aplicații moderne care sunt concepute pentru a îndeplini simplu și rapid sarcini specifice, iar apoi a căutat modalitatea potrivită de a adapta ideile rezultate din acest studiu la complexitatea și dimensiunea excepțională  a centrelor de date.

HP OneView asigură o ușurință în folosire fără precedent, astfel încât organizațiile pot implementa și administra mai rapid infrastructura HP, cu un cost total de proprietate (TCO – total cost of ownership) mai mic cu 42% și un randament al investițiilor (ROI) de 220%.(3)

Lista altor alte beneficii include:

 • Încărcătura de lucru poate fi migrată de până la de 5 ori mai rapid decât prin operațiuni manuale.(4)
 • Timpul de administrare necesar pentru configurarea serverelor este de 9 ori mai mic decât în cazul operațiunilor manuale.(5)
 • Procesele de configurare a rețelelor se desfășoară de aproximativ 24 de ori mai rapid decât în cazul operațiunilor manuale.(6)

„Astăzi, companiile cu resurse limitate își doresc platforme de administrare a infrastructurii care să le permită să nu mai piardă ore în șir cu sarcini administrative uzuale, astfel încât acestea să se poată concentra, în schimb, pe dezvoltarea inovațiilor”, a spus Matt Eastwood, Vicepreședinte in cadrul grupului și Director General, IDC. „Piața este pregătită pentru o platformă de administrare a infrastructurii care este mai intuitivă și care răspunde necesităților IT de astăzi, nu celor care existau în trecut.”

Dotările HP OneView dedicate simplificării experienței utilizatorilor includ:

 • Opțiunea Dashboard, ce le permite utilizatorilor să vizualizeze întregul centru de date în numai câteva secunde. Imaginea este la fel de simplă, indiferent dacă un client are 16 sau 640 de dispozitive, iar informațiile suplimentare pot fi accesate cu un simplu click. Prin comparație, în cazul instrumentelor de administrare tradiționale, ar fi nevoie de peste 30 de click-uri pentru a accesa aceeași informație.(4)
 • Opțiunea Smart Search le permite administratorilor să găsească informațiile cheie pentru ei în doar câteva secunde, nemafiind nevoie să răsfoiască registre fizice sau online stufoase. Opțiunea Smart Search este încorporată în fiecare sarcină pentru a asigura accesul imediat la dispozitivul necesar sau la informația căutată.
 • Opțiunea MapView analizează relația dintre dispozitive, conexiuni și status pentru a ajuta administratorii să identifice, să trieze și să rezolve problemele în  câteva secunde sau minute.
 • Șabloanele fac posibilă colaborarea dintre diferitele echipe organizație și identificarea elementelor de bune practici ce ar trebui implementate în viitor, rapid și cu acuratețe.
 • Istoricul activităților  pune la dispoziția echipelor modalități eficiente de a comunica și reprezintă o resursă care combină într-un singur câmp vizual sarcini, alerte hardware și notițe administrative.

 „Instrumentele existente de management al infrastructurilor IT sunt concepute pentru dispozitive individuale, însă nu fac față cerințelor din centre de date de mari dimensiuni și nici nu sunt optimizate pentru utilizator. Așadar, companiei United Airlines îi este dificil să își extindă serviciile IT fără a crește totodată perioada de timp alocată procesului și fără a mări echipa”, a spus Marian Lakov, Enterprise Architect, Technology Architecture, United Airlines. „HP OneView ne oferă o nouă posibilitate, punându-ne la dispoziție o platformă universală de administrare a arhitecturii care este îndeajuns de flexibilă încât să funcționeze atât cu un singur server, cât și într-un centru de date de mari dimensiuni, fiind optimizată pentru echipele care se ocupă de infrastructură. Primele rezultate obținute cu ajutorul soluției sunt promițătoare și suntem  convinși că OneView va permite în continuare echipei IT a United să configureze și să administreze infrastructura IT într-un mod mult mai eficient.”

Productivitate îmbunătățită cu suport extins

Portofoliul HP Technology Services  asigură tranziția fără probleme de la actualele instrumente HP de administrare l infrastructurii, precum HP Insight Control și HP Virtual Connect Enterprise Manager, la soluția HP OneView. HP îmbunătățește productivitatea și eficiența operațională prin simplificarea implementării soluției HP OneView.

Fiecare licență HP OneView include  suportul tehnic și pentru soluții software pe o perioadă de 3 ani. În plus, clienții pot alege să își prelungească perioada în care beneficiază de suport HP achiziționând soluția HP Care Packs, care asigură accesul la servicii de suport pe o perioadă de 4 sau 5 ani corespunzătoare uzajului anticipat al echipamentelor hardware.

Alte servicii includ:

 • HP OneView Startup Service: Reduce timpul de implementare și garantează că HP OneView este integrat corespunzător în mediul clientului cu toate componentele instalate și configurate.
 • Proactive Care for OneView: Combină servicii complete și proactive de suport  pentru echipamente hardware și soluții software cu suport reactiv din partea specialiștilor HP din call-centere.
 • HP OneView Integration Service: Le asigură clienților un plan pentru datele pre-existente, oferind opt ore suplimentare de asistență pentru migrarea datelor, în plus față de instalarea de bază și configurarea soluției HP OneView
 • HP Education Services: un curs practic care pune la dispoziția clienților instrumentele necesare pentru a folosi și a administra eficient soluția HP OneView.

Mai multe informații sunt disponibile la adresa: www.hp.com/go/management-oneview.

HP Discover, cel mai important eveniment al HP din regiunea EMEA, va avea loc între 10 și12 decembrie la Barcelona, în Spania.