Google Maps a anunţat zilele trecute extinderea acoperirii pentru informaţii în timp real despre trafic în încă şapte ţări, printre care şi România. Probabil că v-aţi întrebat şi voi care sînt instituţiile din ţara noastră care au devenit brusc atît de serioase încît o companie ca Google să se poată baza pe ele. Ministerul Transporturilor? Poliţia? Ei bine, o să fiţi surprinşi. Google nu se bazează deloc pe aceştia. Google se bazează mai degrabă pe voi!

Real-time Traffic

Pe la finele lui martie 2012, Google Maps îşi relansa serviciul de date despre trafic şi îi adăuga o caracteristică deosebit de importantă: raportarea în timp real a datelor.

“Pînă acum, serviciul de trafic oferea utilizatorului worst-case traffic scenario bazat pe istoricul datelor despre trafic, de exemplu pînă la 50 de minute de stat în trafic”, spune un oficial Google. “Serviciul a fost înlocuit acum cu ceea ce numim time-in-traffic, care oferă utilizatorului posibilitatea de a verifica condiţiile din trafic şi a estima durata unei călătorii bazîndu-se pe date reîmprospătate constant”.

A durat două luni jumătate şi iată că noul serviciu a devenit disponibil şi în România. Şi pînă acum vedeam layer-ul Traffic în Google Maps, însă informaţiile erau indisponibile pentru România precum şi pentru alte ţări vecine şi prietene. Aveţi aici harta ariei acoperite de Google Maps Trafic Live şi se poate observa cu ochiul liber că, deocamdată, România e, oarecum, un avanpost în Europa de est.

Interesati de mai mult?

Articolul complet pe http://cloudini.ro/2012/google-maps-traffic-live-romania/