Compania GECAD NET, parte a GECAD Group, a lansat astăzi, alături de reprezentanții Microsoft România, sistemul de cloud privat SystemV. SystemV este primul produs de private cloud „la cheie” pentru IMM-uri dezvoltat de o companie românească și reprezintă intrarea GECAD NET pe piața soluțiilor personalizate de cloud computing și virtualizare.

GECAD NET SystemV se adresează companiilor care doresc să își modernizeze infrastructura, să reducă riscurile și să obțină performanțe asemănătoare cu cele ale companiilor mari și foarte mari, cu costuri accesibile pentru bugetele lor și într-un interval de timp foarte scurt.

„În acest an cererea pentru soluții cloud a crescut cu 120% față de anul trecut. Am remarcat că există un segment apreciabil de companii care nu sunt pregătite să își mute informațiile în cloud public dar, în același timp, doresc să beneficieze de avantajele tehnologiilor de virtualizare”, declară Șerban Prejoianu, CEO GECAD NET.

SystemV  este o soluție de private cloud care include 3 tehnologii într-un singur pachet:

–           unul sau mai multe servere hardware

–           software de virtualizare de ultimă oră – Microsoft Windows Server 2012 with Hyper-V

–           instrumente de management al infrastructurii informatice – Microsoft System Center 2012.

Principalele beneficii ale GECAD NET SystemV constau în diminuarea riscului de indisponibilitate a aplicațiilor și infrastructurii, monitorizarea automată, flexibilitate și scăderea costurilor. Companiile mici și mijlocii vor avea la dispoziție o soluție la nivel enterprise ca beneficii, dar la costuri accesibile IMM-urilor.

Soluția este disponibilă în trei ediții comerciale:

–           Standard: 1 server fizic + Windows Server 2012 + Hyper-V + Microsoft System Center 2012 (pentru companii cu pana la 50 de utilizatori sau companii care pot tolera downtime de câteva ore în caz de pană hardware)

–           Advanced: 2 servere fizice + Windows Server 2012 + Hyper-V + Microsoft System Center 2012 (pentru companii cu până la 250 de utilizatori sau care pot tolera downtime de câteva minute în caz de pană hardware)

–           Data Center: 3 servere fizice + Windows Server 2012 + Hyper-V + Microsoft System Center 2012  (pentru companii care nu pot tolera downtime în caz de pană hardware)

„Segmentul companiilor mijlocii influențează semnificativ dezvoltarea economică și crearea de noi locuri de muncă în România. Deloc întâmplător, cererea de soluții IT din acest segment continuă să fie solidă, atât ca suport pentru dezvoltarea afacerilor cât și pentru a obține eficiență la nivelul operațiunilor companiilor”, spune Marius Filipaș, Specialist în soluții de Cloud Privat și Hibrid, Microsoft România.

„Cu deja mai multe servere virtualizate decât fizice în lume și o tendință clară de creștere, semnificativ mai mare în România decât în multe țări din regiune, virtualizarea a transformat modul în care companiile operează infrastructurile IT. Accesul convenabil la această tehnologie în piețe relativ noi, cum este cea a companiilor mijlocii în România, cât și foaia de parcurs spre cloud privat pentru companiile cu experiență acumulată în virtualizarea serverelor, poziționează unic Microsoft în România pentru a răspunde pieței cu cele mai bune soluții de virtualizare și cloud privat. Felicităm GECAD NET pentru alegerea tehnologică și pentru că au realizat prin SystemV o soluție la cheie cu impact direct și imediat în afacerile clienților noștri comuni”, completează Marius Filipaș.

„ Soluțiile private cloud vor acoperi tot mai mult cerințele IT ale companiilor din orice domeniu de activitate. Serverele TRUSTER reprezintă o soluție hardware flexibilă și avantajoasă, perfect compatibilă și optimizată cu platforma sofware dezvoltată de GECAD NET și integrată în SystemV. SystemV este o soluție la cheie, cu suport și service profesionist, pentru companii orientate catre eficientizarea activităților de business cu ajutorul tehnologiei”, precizează Petrică Bărbieru, General Manager ProSys, partener hardware SystemV.

 

GECAD NET a reușit în primele 9 luni ale anului să își sporească numărul de clienți din categoria companiilor mici și mijlocii cu 20% față de anul trecut.