GECAD NET, Value Added Reseller  Autodesk si partener Gold al celui mai mare dezvoltator de aplicatii CAD la nivel international, a inregistrat in 2011 o crestere de 50% a veniturilor din aceasta linie de business, confirmand pozitia de lider pe piata furnizorilor de solutii Autodesk in Romania.

Pe fondul unei scaderi continue a pietei locale de solutii de proiectare, inregistrata in ultimii 3 ani, echipa noastra a reusit nu doar sa extinda portofoliul de clienti pentru produsele software Autodesk, ci si sa dezvolte substantial segmentul de servicii de instruire si certificare Autodesk, reunite sub conceptul aCADemia de Proiectare”, declara Cristina Anton, Business Manager Autodesk.

O mare parte din cresterea de 50% atinsa de GECAD NET pe piata solutiilor CAD a fost sustinuta de vanzarea online a licentelor software. Motorul acestui tip de vanzare a fost reprezentat de GECAD SHOP (www.gecadshop.ro), magazinul online al companiei inregistrand o crestere procentuala de 23% in volumul de vanzari al solutiilor Autodesk pe 2011 fata de 2010.

Prin extinderea sustinuta, in ultimii 2 ani, a ofertei de solutii Autodesk, GECAD NET este acum singurul partener Autodesk ce poate furniza intregul portofoliu de produse de proiectare clientilor de pe piata locala. Oferta GECAD NET acopera cele mai variate domenii, incluzand: arhitectura si constructii, infrastructura, cadastru/GIS, instalatii industriale, mecanica si media.

Anul 2011 a marcat si prima vanzare din Romania pentru solutia Autodesk Plant, in cadrul unuia dintre cele mai complexe  proiecte derulate de GECAD NET in acest domeniu. Acesta a inclus nu doar furnizarea solutiei software, ci si servicii de consultanta si programe de training specializate pentru Regia Autonoma de Activitati Nucleare, beneficiarul acestui proiect.

De altfel, o mare parte a clientilor din portofoliul GECAD  NET (Sucursala de Inginerie Tehnologica Obiective Nucleare de la  Magurele, Hidroelectrica SA, Baicons Impex, The Badger Industrial Services din Ploiesti, RADET, Veolia, Ceprocim, Honeywell Garett, Rosia Montana Gold Corporation etc ) au optat pentru proiecte similare, ce includ servicii afiliate produselor Autodesk, (consultanta si/sau instruire specializata), favorizand cresterea cifrei de afaceri a companiei aferenta acestor tipuri de servicii.

Pe fondul acestor evolutii inregistrate de piata locala si cererile primite din partea clientilor nostri, ne propunem ca in 2012 sa continuam dezvoltarea serviciilor post-licentiere oferite. In acest sens avem in vedere atat extinderea echipei noastre de  consultanti si traineri specializati, cat si largirea portofoliului de cursuri autorizate, astfel incat GECAD NET, sa devina un partener cheie pentru clientii sai, indiferent de industria sau profilul acestora.” explica Eduard Pinzariu, Sales Director GECAD NET.

De altfel, compania isi propune pentru anul in curs construirea unei comunitati profesionale locale dedicata proiectarii, ce include atat specialisti cat si companii din toate domeniile, utilizatori ai solutiilor CAD. In acest sens, echipa GECAD NET va demara in 2012 o serie de evenimente (seminarii, conferinte, cursuri) al carei start se va da pe data de 7 februarie, printr-un eveniment
organizat in Bucuresti si dedicat utilizatorilor solutiei Autodesk Plant 3D 2012. Acest eveniment adreseaza teme din domeniul Piping Design si se va bucura de prezenta unor lectori / vorbitori straini, reprezentanti ai Autodesk.

Mai mult, GECAD NET – Autodesk Authorized Training Center, isi propune dublarea numarului de cursanti ai aCADemiei de  Proiectare, de la 150 cursanti in 2011 la peste 300 in 2012. In 2011, specialistii prezenti la aCADemia de Proiectare au  achizitionat programe de instruire autorizate Autodesk din domeniile Manufacturing si Architecture, Engineering & Construction.

Conform previziunilor Autodesk, piata solutiilor de proiectare asistata din Romania va creste in 2012 cu aproximativ 30%, producatorul international propunandu-si in 2012 o evolutie similara pentru piata locala – crestere de 30%, in timp ce la nivel international se asteapta o crestere cu 15%. GECAD NET, partenerul  Autodesk cu cele mai mari incasari din Romania, isi propune pentru 2012 o crestere peste nivelul pietei, de 35% pana la 40%, in paralel cu o marire a cotei de piata detinuta de companie in Romania.