Raportul de monitorizare a riscurilor emergente Q3/2020 arată că noile modele de lucru și gestionarea lucrului la distanță completează topul celor mai importante trei preocupări

Executivii de rang înalt au continuat să se concentreze intens asupra celui de-al doilea val de infecții cu coronavirus din întreaga lume și implicațiile pentru gestionarea muncii ca rezultat, potrivit ultimului raport Gartner, Emerging Risk Monitor Report.

Gartner a chestionat 119 directori superiori din majoritatea industriilor și regiunilor geografice cu privire la principalele preocupări cu care se confruntă afacerile lor în al treilea trimestru al anului 2020. „Al doilea val” al COVID-19 a fost principala preocupare a directorilor pentru un al doilea trimestru consecutiv, iar majoritatea primelor 10 riscuri emergente având o legătură directă cu pandemia și răspunsul la aceasta.

Directorii au continuat să-și exprime îngrijorările operaționale legate de noile modele de lucru, gestionând munca la distanță pe termen lung și răspunsurile strategice ale organizațiilor lor în fața pandemiei și a perturbărilor economice aferente.

„Consistența cu care executivii din întreaga lume evidențiază al doilea val al COVID-19 ca riscul de vârf este notabilă în lumina alegerilor prezidențiale americane iminente și semnificative, a evenimentelor meteorologice extreme și a instabilității sociale extinse”, a spus Matt Shinkman, vice președinte al Gartner Risk and Audit Practice. „Pandemia fie a exacerbat multe dintre celelalte riscuri observate de directori în raportul nostru, fie a creat seturi complet noi de domenii de risc operațional, deci este logic că predomină îngrijorările asupra unui al doilea val”.

Directorii care se confruntă cu oportunități și riscuri ale noilor modele de lucru

Unul dintre cele mai mari efecte dincolo de sănătatea și siguranța angajaților într-un al doilea scenariu este impactul prelungit și dramatic asupra modului în care organizațiile vor funcționa eficient.

Datele Gartner arată că aproape de două ori mai mulți angajați vor lucra de la distanță permanent post-pandemie în comparație cu perioada pre-pandemie, directorii raportând că 19% din forța de muncă va fi lucra permanent de la distanță de acum, comparativ cu doar 10% pre-pandemie.

„Începem să vedem că executivii se împacă cu munca la distanță prelungită într-un mod care nu era fezabil în primele etape ale pandemiei, brusca mișcare dezvăluind mari găuri operaționale în capacitatea de a gestiona oamenii și riscurile”, spuse domnul Shinkman. „Datele noastre arată acum că liderii de resurse umane și-au intensificat drastic programele de monitorizare a productivității angajaților, 73% indicând că participă la un fel de monitorizare, comparativ cu mai puțin de jumătate din aprilie.”

În timp ce organizațiile au pus la dispoziție controale mai bune pentru productivitatea individuală a angajaților, riscurile legate de menținerea culturii, colaborarea și camaraderia echipei rămân în fruntea listei de preocupări a directorilor.

Riscuri văzute ca oportunități

Chiar și în timp ce directorii se confruntă cu noul set de riscuri care vin cu munca la distanță, mulți directori văd oportunități în noua situație. Aproape jumătate din 328 de respondenți (49%) la un sondaj Gartner privind munca la distanță au evidențiat economiile de costuri ca o oportunitate pentru organizații, în timp ce 27% au evidențiat potențialele câștiguri de productivitate.

„De când am început să urmărim riscurile emergente, ne-am sfătuit întotdeauna clienții să încerce să vadă aceste noi riscuri ca oportunități de a îmbunătăți răspunsurile organizației lor”, a spus dl Shinkman. „Realitatea muncii prelungite la distanță oferă o fereastră unică pentru echipele de gestionare a riscurilor companiei pentru a modela politicile potrivite atât pentru a încuraja productivitatea, pentru a obține eficiență din punct de vedere al costurilor, cât și pentru a se asigura că organizația este protejată din perspectiva securității cibernetice.”

Sursa: Gartner