Gartner prognozează creșterea cu 9% în 2021 a cheltuielilor IT la nivel mondial

Conform celei mai recente prognoze a Gartner, cheltuielile IT la nivel mondial vor totaliza 4,2 miliarde de dolari în 2021, înregistrând o creștere de 8,6% față de 2020.

„Cheltuielile cu tehnologia intră într-o nouă fază de construcție a bugetului”, a spus John-David Lovelock, vicepreședinte de cercetare la Gartner. „Directirii IT caută parteneri care să poată gândi dincolo de sprinturile digitale din 2020 și care să fie mai implicați în eforturile lor de transformare digitală în 2021. Acest lucru înseamnă construirea de tehnologii și servicii care nu există încă și diferențierea organizării lor pe o piață deja aglomerată.”

Deoarece multe companii încă suferă scăderi ale veniturilor, cheltuielile IT accelerează mai rapid decât veniturile estimate. Consiliile de administrație și directorii executivi sunt mult mai dispuși să investească în tehnologie care are o legătură clară cu rezultatele afacerii și mai puțin pentru orice altceva. De exemplu, segmentul serviciilor IT se numără printre primele trei zone cu cea mai mare creștere pentru 2021, în principal datorită creșterii cheltuielilor de infrastructură ca serviciu, care susține sarcinile de muncă esențiale și evită costurile ridicate la fața locului. Se estimează că segmentul serviciilor IT va totaliza 1,2 trilioane de dolari în 2021, cu o creștere de 9,8% față de 2020.

„Transformarea digitală nu mai poate fi achiziționată peste noapte, iar proiecțiile globale ale cheltuielilor IT reflectă acest lucru”, a spus Lovelock. „Pe măsură ce lumea continuă să se deschidă înapoi, xcompaniile vor investi în instrumente care să sprijine inovația, operațiunile din orice locație, precum și productivitatea și încrederea angajaților.”

Sursa: Gartner