Gartner Magic Quadrant descrie evoluția soluțiilor de backup și încă din 1999, de atunci Symantec ocupă poziția de lider pe segmentul Backup și Recuperare.

Produsele de backup furnizează caracteristici cum ar fi tradiționala copie de rezervă pe bandă, copie de rezervă pe disc sau librărie de bandă virtuală (VTL), reducția datelor, copie instantanee, replicări eterogene și protecția continuă a datelor (CDP). Aceste soluții pot fi furnizate numai ca software sau ca un dispozitiv hardware integrat care conține toate componentele esențiale ale aplicației de backup, cum ar fi serverul de management al copiilor de rezervă sau serverul suport de informații.

Symantec are două ramuri principale de produse de backup: NetBackup și Backup Exec, asociate cu un set de dispozitive hardware integrate, seria NetBackup 5200 și Backup Exec 3600. NetBackup este singurul produs din portofoliu Symantec cu cele mai mari venituri anuale din întreaga piață de soluții software de backup. Symantec afirmă că peste 2 milioane de organizații utilizează soluția lor de backup. Această linie de produse este oarecum similară, dar utilizează interfețe diferite de client, programare, administrare cât și țintesc piețe diferite (IMM și companii mari).

NetBackup este o solutie scalabilă cu multe și consistente caracteristici. Noile capabilități includ abilități de catalogare individuală de obiecte din aplicațiile VM dintr-o singură imagine de backup VM, abilități de furnizare a recuperării instantanee a 10 mașini virtuale în mai puțin de 10 minute și îmbunătățiri adiționale a ”Accelerator-ului” care oferă viteză maximă de backup cu transfer minim de date. Clienții menționează abilitatea Auto Image Replication (AIR) pentru a replica datele și metadatele de backup într-o altă locație pentru continuitate și recuperare din dezastru ca o caracteristică particulară convingătoare.

Backup Exec, prin contrast, a avut nevoie de mai mult timp de la versiunea Backup Exec 2012, pentru a rezolva probleme de interfața, programarea sarcinilor, aplicațiilor și sistemelor de operare curente. În iunie 2014, a fost lansată noua versiune de Backup Exec care rezolvă aceste proleme.

Puncte forte

• Caracteristica NetBackup Accelerator , disponibilă prima dată în versiunea 7.5 din 2012, reduce ferestrele de backup și a fost îmbunătățită în versiunea 7.6 pentru a furniza copii de rezervă foarte rapid și eficiente din punct de vedere a spațiului de stocare pentru a nu necesita operațiuni de postprocesare a copiilor de rezervă incrementale pentru a constitui o imagine completă de backup

• Suportul pentru servere virtuale VMware și Hyper-V oferă suport foarte robust pentru VM, cu un număr exclusiv în industria de profil de caracteristici și capabilități

• Dispozitivele hardware NetBackup se adresează problemelor de implementare a deduplicării care apar numai în implementările software și au fost bine receptate de către clienții care doreau să-și reînnoiască servere de informații vechi sau să-și adauge noi servere.

 

Mai multe detalii și informații puteți găsi în raportul Gartner http://bit.ly/1w22WuH !