Cheltuielile IT la nivel mondial sunt estimate să însumeze 4,5 trilioane de dolari în 2022, înregistrând o creștere de 5,5% față de 2021, conform ultimei prognoze a Gartner.

„Companiile mai degrabă vor construi din ce în ce mai mult noi tehnologii și software decât să le cumpere și să le implementeze, ceea ce va duce la niveluri generale mai lente ale cheltuielilor în 2022 comparativ cu 2021”, a declarat John-David Lovelock, vicepreședinte de cercetare la Gartner.

„Cu toate acestea, inițiativele tehnologice digitale rămân o prioritate de afaceri strategică de top pentru companii, deoarece acestea continuă să reinventeze viitorul muncii, concentrându-se pe investiții menite să își consolideze infrastructura și pentru a adapta activități hibride din ce în ce mai complexe pentru angajații care vor lucra în 2022.”

Software-ul pentru companii se preconizează că va avea cea mai mare creștere în 2022, cu 11,5%, generată de cheltuielile cu software-ul de infrastructură care continuă să depășească cheltuielile cu software-ul de aplicații. Creșterea globală a cheltuielilor pentru dispozitive a atins un vârf în 2021 (15,1%) pe măsură ce munca la distanță, telesănătatea și educația la distanță au luat avânt, dar Gartner se așteaptă ca 2022 să arate în continuare o creștere în companiile care actualizează dispozitivele și/sau investesc în mai multe dispozitive pentru a prospera într-un cadru de lucru hibrid.

„Ceea ce s-a schimbat în 2020 și 2021 nu a fost cu adevărat tehnologia în sine, ci dorința și dorința oamenilor de a o adopta și de a o folosi în moduri diferite,” a spus Lovelock. „În 2022, directorii IT trebuie să reconfigureze modul în care se desfășoară munca, îmbrățișând compozibilitatea afacerii și tehnologiile care se adaptează fluxurilor de lucru asincrone.”

Sursa: Gartner