Potrivit Gartner Magic Quadrant, Symantec este liderul pieței de soluții Data Loss Prevention (DLP). Symantec obține acest titlu a șaptea oară consecutiv, fiind reconfirmat ca principal jucător pe această piață de soluții. De asemenea, Symantec este lider în alte două studii realizate de Gartner pentru platformele EndPoint Protection şi Enterprise Information Archiving.

Data Loss Prevention (DLP)

Data Loss Prevention (DLP) este un set de tehnologii pentru protecția datelor și informațiilor importante pentru desfășurarea afacerii. Soluțiile DLP monitorizează accesul la datele stocate și informațiile transmise către exteriorul organizațiilor, oferind posibilitatea de a identifica potențialele scurgeri de informații neautorizate. Studiul Gartner a analizat toate categoriile de soluții DLP: soluții DLP pentru companiile mari, soluții DLP dedicate companiilor medii și mici, precum și modulele DLP integrate în alte categorii de soluții. Potrivit analizei Gartner din seria Magic Quadrant, Symantec oferă cea mai completă gamă de soluții de protecție DLP, având integrate mai multe tehnologii inovatoare de detecție care nu sunt disponibile la alți competitori. În plus, compania are o strategie coerentă de dezvoltare a gamei de produse și un „roadmap” cuprinzător pentru gama de soluții. Noile versiuni ale Symantec DLP au inclus un set complet de tehnologii dedicate zonei de mobilitate. În acest sens, funcțiile produselor au fost extinse pentru monitorizarea accesului la resurse de pe tablete sau telefoane inteligente. Prin numeroasele tehnologii integrate, Gartner consideră că Symantec oferă cea mai bună garanție pentru implementarea unei soluții DLP. Acest lucru este confirmat atât de poziția de lider în Magic Quadrant, cât și de cota de piață cea mai mare pe care Symantec o deține atât la nivel global, cât și la nivelul pieței autohtone.

EndPoint Protection Platform

Potrivit aceleiași companii de cercetare și consultanță, piața Endpoint Protection este o piață compozită formată dintr-o serie de produse: anti-malware, anti-spyware, firewall, host based intrusion detection, managementul vulnerabilităților. Potrivit Gartner, piața EndPoint Protection a fost în 2011 de 2,8 miliarde USD, în creștere cu 4% în comparație cu cifrele înregistrate pentru anul 2010. Poziția de lider a Symantec este determinată de portofoliul larg de produse și de nivelul ridicat de integrare a acestora. Symantec Endpoint Protection (SEP) este considerată cea mai completă platformă de pe piață, potrivit companiei de analiză de piață citată în acest articol. De asemenea, Symantec Endpoint Protection 2012 este considerată a fi o platformă-pionier în integrarea unor tehnologii de protecție euristică sau pentru îndepărtarea unor atacuri complexe de securitate.

Enterprise Archiving

Studiul Gartner citat evaluează companiile care propun produse și servicii de arhivare și căutare pentru email, fișiere și alte categorii de conținut. Symantec este de peste 13 ani pe această piață de soluții și este lider detașat având peste 25.000 de clienți, gestionând aproximativ 27 de milioane de utilizatori. Gartner consideră că, pe lângă faptul că Symantec este liderul pieței în ceea ce privește numărul de clienți și utilizatori, are totodată capacitatea de a fi un pionier în inovarea în acest domeniu. Enterprise Vault este campion în integrarea de noi tehnologii, fiind disponibilă și în varianta în cloud. Symantec are la activ și cele mai mari proiecte de acest gen (peste 850.000 de căsuțe de email consolidate de Enterprise Vault).

 

„Symantec s-a impus ca lider de piață într-o zonă de tehnologii de securitate relativ nouă și în care există un nivel ridicat al competiției. Tehnologiile DLP, EndPoint Protection și soluțiile de arhivare sunt importante pentru majoritatea companiilor, având ca principal rol protejarea informațiilor relevante pentru afaceri.” Răzvan Balint, Director General – Romsym Data

„Soluțiile de Data Loss Prevention (DLP) permit companiilor să identifice, să monitorizeze și să-și protejeze informațiile confidențiale, indiferent unde acestea sunt stocate sau utilizate. Discutăm bineînțeles despre protecția datelor despre clienți, despre contracte și condiții comerciale, IP, informații interne confidențiale, etc. Symantec  DLP este lider în Gartner Magic Quadrant și este totodată lider de piața la nivel mondial.” Vasile Aniculăesei, Country Manager la Symantec pentru Romania și Bulgaria

 

Silviu Cojocaru