Cheltuielile la nivel mondial pentru securitatea informațiilor și cele asociate tehnologiilor și serviciilor de gestionare a riscurilor vor crește cu 12,4% pentru a ajunge la 150,4 miliarde USD în 2021, conform celei mai recente prognoze de la Gartner. Cheltuielile pentru securitate și gestionarea riscurilor au crescut cu 6,4% în 2020.

Analiștii Gartner au declarat că ritmul puternic de creștere reflectă cererea continuă pentru tehnologiile pentru lucrul la distanță și securitatea cloud.

„Organizațiile continuă să se confrunte cu cerințele de securitate și reglementare ale cloud-ului public și pentru software as a service”, a declarat Lawrence Pingree, vicepreședinte de cercetare la Gartner. „Privind în perspectivă, vedem semnale ale pieței despre automatizarea în creștere și adoptarea în continuare a tehnologiilor de machine learning în sprijinul securității AI. Pentru a combate atacurile, organizațiile vor extinde și standardiza activitățile de detectare și răspuns la amenințări. ”

În cadrul Gartner 2021 CIO Agenda Survey, securitatea cibernetică a fost principala prioritate pentru noile cheltuieli, 61% dintre cei peste 2.000 de CIO intervievați au crescut investițiile în securitatea cibernetică și a informației în acest an.

Serviciile de securitate, inclusiv consultanță, asistență hardware, implementare și servicii externalizate reprezintă cea mai mare categorie de cheltuieli din 2021, la aproape 72,5 miliarde USD la nivel global, așa cum rezultă din tabelul de mai jos.

Cel mai mic segment de piață, dar având cea mai rapidă creștere este securitatea în cloud, în special brokerii de securitate pentru accesul în cloud (Cloud Access Security Brokers – CASB).

„Ritmul anchetei clienților indică faptul că CASB este o alegere populară pentru organizațiile care utilizează cloud-ul”, a spus Pingree. „Acest lucru se datorează popularității în creștere a utilizării dispozitivelor non-PC pentru interacțiunea cu procesele de afaceri de bază, ceea ce creează riscuri de securitate care pot fi atenuate eficient cu un CASB. CASB-urile permit, de asemenea, o interacțiune mai sigură între aplicațiile SaaS și dispozitivele neadministrate.”

Tehnologia de gestionare integrată a riscurilor (Integrated Risk Management – IRM) înregistrează, de asemenea, o creștere robustă de două cifre rezultată din riscurile evidențiate în timpul crizei globale de pandemie.

„Domeniile cu riscuri semnificative care determină cererea pe termen scurt includ apariția de noi produse și servicii digitale și utilizările conexe de sănătate și siguranță, precum și riscurile terților, cum ar fi breșele de date ale clienților sau atacurile în lanțul de aprovizionare”, a spus John A. Wheeler, director de cercetare senior la Gartner.

Sursa: Gartner