Grupul de farmacii 2NA a încheiat implementarea cu succes a soluției Charisma Retail Pharma, produs al companiei TotalSoft destinat monitorizării în timp real a întregii activități dintr-o farmacie.

Parteneriatul 2NA Farm – TotalSoft a avut ca obiectiv implementarea și integrarea într-o platformă unică a soluțiilor Charisma Retail Pharma, pentru întreg lanțul de farmacii, Charisma ERP și Charisma HCM pentru activitatea de back office și HR, precum și a soluției de business intelligence Charisma Analyzer bazată pe tehnologie Tableau Software. Proiectul este o premieră în piața de retail pharma, grupul 2NA fiind primul lanț de farmacii care informatizează, prin intermediul unei singure soluții, toate procesele de afaceri ale companiei.

“Dinamica pieței, necesitățile de interoperabilitate între departamente, controlul achizițiilor, eficientizarea business-ului de fapt, au stat la baza alegerii unui parteneriat cu TotalSoft care a înțeles specificitatea activității noastre și și-a asumat acest pas. Business-ul Pharma este unul foarte special și foarte greu de înglobat într-un sistem ERP, însă ne-a reușit pe deplin”, a declarat Bogdan Teodorescu, Business Analyst 2NA Farm.

Grupul de farmacii 2NA este unul dintre cele mai longevive lanțuri de farmacii, fiind prezent pe piață de 24 de ani. Grupul deține mai multe companii prin care își desfășoară activitatea de retail farmaceutic, un numar de 21 de farmacii și o echipă formată din peste 130 de persoane.

 

“Proiectul 2NA a fost o provocare prin prisma complexității, proceselor specifice de business, precum și a numărului mare de produse rulate în timp real (intrări / ieșiri din stoc). La succesul proiectului, de care suntem foarte mândri, a contribuit în egală măsură implicarea și profesionalismul echipei 2na, precum și experiența pe care am dobândit-o în cei peste 15 ani în care am implementat Charisma în marile companii de distribuție de medicamente” a declarat Sorin Petcu, Director Comercial, TotalSoft.  

În domeniul farmaceutic, 7 din primii 10 distribuitorilor de medicamente utilizează soluţiile dezvoltate de TotalSoft: Mediplus, Farmexpert, Europharm, Farmexim, Romastru, Fildas, A&G Med. Acestora li se adaugă marile lanțuri de farmacii care beneficiază cu succes de sisteme performante de urmărire a vânzărilor, stocurilor şi informaţiilor financiare aferente acestui domeniu cu cerinţe speciale.