Construirea de sisteme de securitate cibernetică de succes necesită o foaie de parcurs bine construită și în același timp sofisticată. În timp ce securitatea cibernetică devine o preocupare la nivelul executivului unei companii, nu doar la cel al managerilor IT și de securitate, este din ce în ce mai necesară obținerea unei imagini clare asupra tuturor elementelor constituente ale acestui sistem.

Optiv Security, o companie americană integrator de soluții de securitate care oferă soluții de securitate cibernetică end-to-end menite să îi ajute pe clienți să maximizeze și să comunice eficacitatea programelor lor de securitate cibernetică, a realizat o serie de documente care încearcă să ghideze utilizatorii prin hățișul terminologiei și a categoriilor de soluții disponibile în piață. Unul dintre aceste documente este o hartă ce clasifică produsele principalilor producători la nivel mondial în categoriile unanim acceptate – Data Protection, Risk & Compliance, Identity Management, Application Security, Security Operations, Foundational Security și Cloud Security. Complexitatea acestei hărți ne-a determinat să o includem în acest număr al revistei ca un reper și o semnalare a existenței sale, deoarece conține o cantitate mare de informație. Vă recomandăm să o vizualizați pe site-ul Optiv.com la adresa https://www.optiv.com/navigating-security-landscape-guide-technologies-and-providers

De asemenea, pe site veți descoperi alte resurse deosebit de utile, așa cum sunt, de exemplu, CISO Periodic Table sau Cybersecurity Dictionary.