F64 Studio, lider pe piaţa echipamentelor foto din România, anunţă disponibilitatea primului aparat foto compact full-frame din lume în România. Noul Sony RX1 dispune de un senzor CMOS Exmor full-frame de 24,3 megapixeli şi de un obiectiv luminos de 35mm, diafragmă f/2.0. De altfel, odată cu intrarea în stoc, F64 a vândut şi primul aparat de acest tip. Primul posesor de compact full-frame din România este Alex Gâlmeanu, unul dintre cei mai cunoscuţi fotografi români.

Aparatul ales de Alex Gâlmeanu și lansat de Sony în luna septembrie a acestui an este primul de acest tip din lume. Pe lângă senzorul full-frame, RX1 dispune de o tehnologie ce rivalizează cu cea a oricărui DSLR. Pe lângă posibilitatea de fotografiere în rafală cu 5 cadre pe secundă, aparatul poate filma Full HD 1080p la un framerate de 24 şi 60 de cadre pe secundă.

Sebastian Pop, Product Manager F64: ,,Ne bucurăm că alături de Sony putem aduce pasionaților de fotografie un nou aparat care îmbină performanța cu portabilitatea. Sony RX1 se dovedește a fi o alegere inspirată pentru fotografii care nu vor sa faca rabat la calitate, chiar dacă optează pentru un aparat compact. Prin disponibilitatea lui Sony RX1 în premieră în magazinul online și showroom-ul F64, oferim această soluție inovativă unui public informat și versat, care va aprecia cu siguranța atuurile camerei foto.”

Senzorul are o sensibilitate ISO 100-25600 şi poate coborî chiar la ISO 50 în modul extins, respectiv poate urca până la 102400 folosind funcţia Multi Frame Noise Reduction. Totodată, procesorul de imagine BIONZ permite prelucrarea rapidă a informaţiilor captate de senzor şi salvarea acestora in format RAW 14-bit. Imaginile pot fi vizualizate rapid pe ecranul OLED de 3 inci.

Sony RX1 este disponibil în magazinul online f64.ro şi în showroom-ul F64 Studio din Bd. Unirii nr. 45.