Noua tabletă de la Evolio este ultraplată, având o grosime maximă de 9.9 mm, şi foarte uşoară, cu o greutate de numai 460 gr. Aria este echipată – în premieră în România – cu cel mai performant procesor ARM disponibil, Amlogic 8726 MX, un procesor cu o performanţă de peste 7500 DMIPS, fiind astfel mai rapid decât procesorul A5X de pe iPad 3. Amlogic 8726 MX este de tipul “System on Chip” (SoC), având un CPU DUAL-CORE la 1,5 GHz şi un GPU QUAD CORE Mali 400.

Din punct de vedere al memoriei, Aria dispune de 1 GB RAM, stocare tip Flash iNAND de 16 GB (memorie internă) şi slot MicroSD care permite extinderea capacităţii de stocare până la 32 GB.

Ecranul IPS (In Pane Switching) dispune de un sistem diferit de aliniere a cristalelor lichide pentru a obţine o reproducere semnificativ mai precisă a culorilor şi unghiuri de vizualizare excelente.

Aria poate rula filme QFHD (Quad Full High Definition) la 3840 x 2160 px şi dispune de un port infraroşu pentru telecomandă.

În plus, Aria are preinstalată aplicaţia “Evobook”, ce conferă acces la sute de eBook-uri în limba română din libraria virtuală Evolio.