Euro Strada, una dintre cele mai importante companii de dezvoltare infrastructură rurală şi urbană din România, are nevoie să ţină pasul cu creşterea exponenţială a volumului de informaţii şi date ce s-a creat în era digitală a Internetului şi decide să adauge în portfoliu un nou centru de date pentru a adresa noile provocări de afaceri.

Complexitatea şi costurile dezvoltării unui centru de date traditional şi lipsa de spaţiu au generat o provocare importantă pentru companie. IBM a oferit pentu Euro Strada o soluţie de proiectare şi o implementare pentru un centru de date de ultima generaţie, denumită Scalable Modular Data Center (SMDC), care a ajutat clientul să optimizeze spaţiile sale IT şi să contribuie la păstrarea unui mediu mai curat; este o soluţie pentru centre de date modulară, scalabilă, eficientă din punct de vedere energetic şi al costurilor, potrivită pentru dezvoltarea mediului IT cu înaltă densitate de putere.

 Prin utilizarea de componente standardizate, arhitectura acestui centru de date poate fi extinsă pentru a răspunde cu usurinţă necesităţilor companiei aflate în evoluţie şi a asigura totodată rezolvarea constrângerilor legate de spaţiu, cu care se confruntă clientul. Prin proiectare, SMDC integrează soluţii eficiente din punct de vedere energetic pentru alimentare şi distribuţie electrică, răcire adaptivă, rack-uri, management al infrastructurii, precum şi servicii de monitorizare a mediului şi a securităţii. Soluţia SMDC este bazată pe APC InfraStruXure şi alte echipamente şi soluţii de la cei mai importanţi producători de infrastructură pentru centre de date. În plus, adoptarea SMDC a permis Euro Strada să reducă costurile de implementare cu 20% şi costurile operaţionale cu 40%.

 De asemenea, IBM a furnizat o soluţie de reţea locală de date pentru centre de date, fiabilă, flexibilă şi eficientă din punct de vedere al costurilor, care va duce la creşterea performanţei, la transferuri de date mai eficiente precum şi la generarea de economii financiare. IBM a implementat cele mai recente tehnologii Cisco de comunicaţii pentru centre de date în acest proiect.

 „IBM a proiectat şi implementat o soluţie bazată pe constrângerile de spaţiu şi putere identificate la locaţia companiei Euro Strada. Utilizând expertiza avansată şi instrumentele de proiectare, am dezvoltat o soluţie bazată pe cele mai noi tehnologii pentru centrele de date pentru a ajuta clientul să implementeze rapid soluţiile IT şi de comunicaţii, asigurând o flexibilitate sporită, o reducere a costurilor operaţionale, a compexităţii şi a riscurilor”, a declarat Valeriu Nistor, Country Director, IBM România.

 Euro Strada beneficiază de o soluţie completă pentru centru de date, cu infrastructură concepută să susţină creşterea explozivă a capacităţii de calcul şi a lăţimii de bandă utilizată în prezent, capabilă să reducă timpul de administrare, resursele şi costurile, de a creşte disponibilitatea precum şi pregătită pentru implementarea oportunităţilor de Cloud Computing, Big Data & Analytics, Social şi Mobile în noul centru de date.

 „Euro Strada a înţeles fenomenul exploziei de date şi informaţie digitală încă de la începutul Crizei Financiare din 2008. În era Internetului, competitivitate înseamnă disponibilitate ridicată de informaţii şi date, respectiv responsabilitatea găzduirii, îngrijirii şi analizei acestora.  Am ales să colaborăm cu IBM deoarece compania are expertiză globală în proiectarea şi construirea de centre de date inovative şi eficiente din punct de vedere energetic pentru a susţine necesităţile noastre actuale şi viitoare, care ar putea creşte odată cu noi, odată cu extinderea serviciilor IT şi de comunicaţii ale companiei noastre. IBM s-a angajat de la început să înţeleagă nevoile de business critice ale companiei noastre şi a conceput soluţia de centru de date adecvată acestora. Suntem încrezători în continuarea colaborării noastre cu IBM, nu numai în ceea ce priveşte o viitoare creştere a capacităţii infrastructurii centrului de date, ci şi pentru implementarea de noi soluţii şi servicii IT inovative (Big Data, Analytics) pentru a adresa noua industrie emergentă a stocării şi prelucrării de informaţii şi date”, a declarat Florin Tibre, Chief Information Officer, Euro Strada şi Managing Director Erste Telecom.