Rețeaua devine tot mai importantă în contextul nevoilor generate de economia aplicațiilor și Internetul Tuturor Lucrurilor, astfel că profesioniștii IT trebuie să facă față provocării de a livra aplicații performante de la nivel de centre de date, la wide-area networks (WAN) și rețele locale (LAN). Multe organizații IT se confruntă cu dimensiunea și complexitatea rețelelor lor.

Pentru a sprijini organizațiile să facă față acestor provocări, Cisco extinde soluția Application Centric Infrastructure (ACI) prin adăugarea modulului enterprise la Cisco Application Policy Infrastructure Controller (APIC) și care extinde soluțiile ACI dincolo de centrele de date, la nivel de WAN și rețele de acces.

Cisco și-a actualizat constant portofoliile de soluții de rețelistică și centre de date pentru a deveni deschise, programabile și sigure. Această extensie a APIC oferă capabilități Software Defined Networking (SDN) ce permit rețelei să devină mai responsivă la cerințele venite din partea utilizatorilor, dar și a aplicațiilor.

În același timp, Cisco anunță o soluție revoluționară de cloud hibrid – Cisco InterCloud – care va crea premizele pentru soluții de cloud hibrid, privat sau public, sigure și interoperabile. Cisco InterCloud, componentă a platformei Cisco One este un software de infrastructură care va sta la baza soluțiilor cloud de tip hibrid, permițând organizațiilor să combine și să transfere volume întregi de conținut – inclusiv date și aplicații – la nivelul mai multor cloud-uri publice sau private, ușor și sigur, menținând în același timp rețeaua asociată și respectând politicile de securitate.

 

Cisco APIC

Modulul Enterprise al Application Policy Infrastructure Controller (APIC) permite organizațiilor IT să aibă vizibilitate completă asupra rețelelor, automatizând rețeaua și politica de configurare, gestionând în același timp aplicații la nivel de WAN și rețele de acces. Prin intermediul acestui  proces automatizat pot fi administrate atât taskurile tradiționale repetitive, cât și cele complexe.

 

  • Cisco APIC Enterprise Module furnizează o opțiune unică de a vedea rețeaua ca pe o entitate unică, în locul unor elemente de rețea individuale. Rezultatul constă într-o rețea cu un nivel redus de complexitate, cu o bună funcționare a aplicațiilor la nivelul infrastructurii cablate sau wireless și un troubleshooting și management mai eficinent al rețelei.
  • Cisco APIC asigură economie de timp pentru departamentul IT, timp care ar fi altfel alocat pentru configurarea echipamentului de rețea și update-ul modificărilor de politică, dispozitiv cu dispozitiv. Automatizează multe funcții IT, permițând configurarea și modificarea de politică automată, la nivelul întregii infrastructuri. Totodată acceptă adaptarea automată a politicilor la schimbările de rețea foarte dificil de realizat în alte situții. Ca rezultat, departamentul IT poate aloca timp pentru a crea aplicații inovatoare destinate mediului de afaceri utilizând inteligența rețelei pentru a avea impact direct asupra business-ului.
  • În plus, Cisco APIC oferă suport atât infrastructurilor de rețea existente cât și celor noi, fiind baza pentru o serie de Application Programming Interfaces (APIs), inclusiv OpenFlow, Cisco onePK și Command Line Interface (CLI). Cisco APIC Enterprise Module oferă, de asemenea, suport atât pentru dispozitivele SDN-ready, cât și pentru echipamentele de rețea Cisco mai vechi, oferind aceleași posibilități de automatizare ca și în cazul utilizării Cisco ACI, pentru o mare parte din baza instalată. Acest lucru elimină nevoia de a înlocui echipamentele de rețea existente pentru a beneficia la maxim de această nou funcționalitate.
  • Cisco APIC Enterprise Module este construită din trei elemente: o bază de date de informații de rețea consolidată, politica de infrastructură și automatizare. Combinate, acestea pot crește substanțial agilitatea și automatizarea la nivelul rețelei, reducând cu până la 36% timpul petrecut de IT pentru activități operaționale.
  • Pentru a răspunde cerințelor de securitate, Cisco APIC automatizează detectarea și atenuarea rapidă a amenințărilor la nivel de rețea, prin integrarea şi automatizarea soluțiilor de securitate Cisco Sourcefire.
  • Pentru managementul de conformitate în sucursale și sediul central, Cisco APIC oferă, de asemenea, Quality of Service (QoS) la nivel de rețea și accelerează implementarea Intelligent WAN (IWAN). Poate fi folosit de asemeanea cu soluții terțe pentru a oferi administrare şi orchstrare la nivel WAN.

Disponibilitate

Cisco APIC Enterprise Module va fi disponibil la sfârșitul lunii iunie fără niciun cost suplimentar pentru clienții actuali și noi ai Cisco SMARTnet.