La aniversarea a zece ani de la deschiderea filialei din România, Epson anunță un nou succes, de această dată pe piața locală de imprimante. Astfel, Epson este lider pe piața imprimantelor și multifuncționalelor inkjet din România în prima jumătate a anului 2016, cu aproape 80% mai multe produse vândute față de aceeași perioadă a anului trecut[1].

 

“Vânzările de imprimante inkjet au înregistrat o evoluție pozitivă încă de la începutul anului, Epson având, la finele celor două trimestre, o cotă de piaţă de 59% din punct de vedere al numărului de unităţi vâdute pe segmentul echipamentelor cu preţul de achiziţie mai mare de 100 Euro  și de 38%, din perspectivă valorică, la nivelul vânzărilor totale de echipamente cu jet de cerneală în prima jumătate a lui 2016. Cele mai căutate produse sunt, în continuare, multifuncţionalele dotate cu sistem de recipiente reîncărcabile cu cerneală”, a precizat Simona Decuseară, Sales & Marketing Manager România și Bulgaria.

 

Concomitent cu creșterea vânzărilor pe segmentul echipamentelor inkjet, Epson lansează modele noi de imprimante cu rezervor de cerneală integrat (Ink tank System – ITS) care pot tipări față-verso documente în format A4 sau A3+.

 

Modelele L605 şi L1455 sunt destinate birourilor mici şi celor care lucrează de acasă. L605 este primul model Epson 3-în-1 care poate imprima faţă-verso în format A4, iar L1455 este primul model 4-în-1 cu imprimare A3 faţă-verso, scanare A3 şi fax.

 

Imprimarea faţă-verso reduce la jumătate consumul de hârtie şi contribuie la minimizarea costurilor prin tipărirea automată pe ambele fețe ale unei pagini. Imprimantele ITS Epson pot deja să aducă utilizatorilor economii de până la 90% din costurile de printare[2], astfel că această nouă caracteristică va îmbunătăţi şi mai mult eficienţa sistemului în ceea ce priveşte costurile.

 

L605 şi L1455 sunt echipate cu două seturi de rezerve de cerneală de mare volum. În acest mod, L1455 poate imprima un volum impresionant de până la 10.500 de pagini[3], iar L605 până la 11.000 de pagini2, cu cerneala inclusă în cutia imprimantei la livrare.

 

Kseniya Gordeeva, Product Manager, Epson Europe, spune: „Am  constatat că  imprimantele ITS cu opţiunea de imprimare faţă-verso pe formatul A4 sau A3 sunt necesare în birourile mici, dar şi pentru persoanele care lucrează de acasă. Modelele noastre L605 şi L1455 sunt proiectate pentru a satisface această cerinţă, astfel încât şi mai mulţi clienţi să poată găsi un produs care este potrivit pentru nevoile lor.”[1] Conform datelor IDC.

[2] Comparaţie cu cele mai bine vândute 10 imprimante şi multifuncţionale laser monocrome A4, cu cele mai bine vândute 10 imprimante şi multifuncţionale laser color şi cu cele mai bine vândute 10 imprimante şi multifuncţionale cu jet de cerneală, conform IDC EMEA Hardcopy Tracker (date din trimestrul 4 2015). Cost per pagină calculat utilizând preţul mediu de vânzare din IDC EMEA Consumables Tracker (date din semestrul 2 2015) şi volumele de imprimare publicate de producători din decembrie 2015. Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi www.epson.ro/itssavings

[3] Volumele de imprimare sunt extrapolate pe baza metodologiei originale Epson din simularea imprimării modelelor de testare, prevăzute de standardul ISO/IEC 24712, cu seturi de cerneluri de schimb. Volumele de imprimare menţionate NU se bazează pe standardul ISO/IEC 24711. Volumele de imprimare menţionate pot varia în funcţie de imaginile pe care le imprimaţi, de tipul de hârtie pe care îl utilizaţi, de frecvenţa imprimărilor şi de condiţiile de mediu, cum ar fi temperatura.  În timpul configurării iniţiale a imprimantei, o anumită cantitate de cerneală este utilizată pentru a umple duzele capului de printare, prin urmare volumul de imprimare al setului inclus iniţial poate fi mai mic.