Companie multi-regională, cu sediul principal în Atena, Entersoft devine treptat un jucator relevant pe piața locală de ERP. Evoluția ascendentă a Entersoft România, creștere de 150% pentru primele 6 luni ale anului 2013, se bazează atât pe o platformă tehnologică avansată cât și pe o bună întelegere a pietei, completată cu servicii de calitate la nivel de implementare si suport.

Operațiunile Entersoft în România au început în 2008 prin deschiderea unei filiale la Bucuresti și cooptarea lui Cristi Cozic pentru conducerea echipei locale. Cristi Cozic avea la momentul respectiv 9 ani de experiență în industria IT, cu precădere pe segmentul ERP și soluții de business adiacente. Pentru noua companie, primii 2-3 ani au fost cei mai dificili, pe de o parte pentru că economia națională nu a înregistrat cele mai bune performanțe, iar pe de alta pentru ca piața locală de ERP are un nivel concurențial foarte ridicat, iar Entersoft nu era un brand cunoscut în România. Treptat însă tehnologia și calitatea platformei Entersoft Business Suite au convins o categorie diversificată de clienți locali: distribuitori, edituri, furnizori de servicii etc.  „ Am pornit la drum în plină criză,  iar cea mai mare provocare a fost lipsa notorietății brandului pe piața locală. În timp însă am exploatat avantajul tehnologic al Entersoft Business Suite, o platformă dezvoltată pe Microsoft .Net, care a și devenit principalul diferențiator față de concurență.  În mod curent, clienții aleg Entersoft în primul rând pentru calitatea produselor noastre  ERP, CRM, eCommerce dar și pentru ca răspundem foarte prompt și într-o manieră profesională tuturor cerințelor, afirmă Cristi Cozic, country manager Entersoft România.

Piața locală de ERP, evaluată la cca 120 milioane EUR în 2012, cunoaște un nivel ridicat al concurenței, atât prin prezența celor mai mari branduri internaționale dar și a unor furnizori locali mici și medii cu o bază instalată mare. Totuși, raportată la dimensiunea economiei naționale, venituri și număr de companii, piața de ERP este încă subdimensionată, iar oportunitățile sunt numeroase. „Piața ERP este foarte aglomerată dar pe de altă parte mediul economic local este foarte dinamic. Această dinamică aduce oportunități importante pentru dezvoltarea companiilor de software, dacă acestea știu să le exploateze. Companiile românești sunt în continuă transformare, iar procesele de afaceri se schimbă, prin urmare un furnizor de soluții de business trebuie să aibă înțelegerea și capacitatea de a răspunde acestor schimbări  și a ajuta clienții în acest proces de transformare,” consideră Cristi Cozic.

Pentru a depăși aceste provocări, Entersoft România și-a dezvoltat o strategie de afaceri bazată pe flexibilitate și pe respectarea cerințelor clienților prin produsele și serviciile oferite. Mai mult, portofoliul local a fost completat cu o suită complexă de soluții, care nu conține doar ERP ci și CRM/SFA, eCommerce, Retail, toate având și o componentă puternică de mobilitate. Ca livrare, Entersoft oferă o platformă integrată, foarte bogată în funcionalități, din care clienții pot alege componentele necesare acoperiii cerințelor proprii de business. Ulterior, aceștia pot extinde soluția prin activarea altor componente, fără a mai trece printr-un proces nou de implementare. Această abordare permite o livrare rapidă a soluțiilor dar și flexibilitatea necesară susținerii afacerilor clienților pe termen lung. Dezvoltarea soluțiilor se face la centrul Entersoft din Atena, unde o echipa de peste 120 de profesioniști asigură actualizarea suitei în conformitate cu tendintele curente din industrie. Entersoft este o companie certificată Microsoft Gold Partner, iar toate soluțiile sunt dezvoltate pe tehnologie .Net. Complementar abordării orizontale, Entersoft depune un efort constant și pentru dezvoltarea unor competențe la nivel de verticale economice și chiar nișe. „Acest aspect, pune un accent ridicat pe consultantă și pe cunoștințele acumulate de către echipa locală. Un domeniu în care Entersoft se diferențiază este cel al editurilor, unde am livrat soluții foarte personalizate  unor jucători importanti precum: Grupul Editorial Corint, Editura Litera, elefant.ro, Editura Diana etc. De asemenea, în ultimii 2 ani, am început dezvoltarea unei rețele de parteneri, iar rezultatele încep să apară. Spre exemplu, partenerul Start B Logic din Ploiești a implementat recent o soluție foarte performantă la editura Diana, ceea ce arată că business-ul indirect poate aduce oportunități majore de dezvoltare”, afirmă Cristi Cozic.

Alături de editurile aminitite, printre clienții Entersoft sunt nume internaționale importante precum JTI Romania, Gittanos Company și Eolenvest dar și companii locale precum Best Distribution, CaliVita, APT Resources, etc. Compania se dezvoltă promițător, primul semestru al anului 2013 a adus nu mai puțin de 7 proiecte noi, echipa este în creștere, iar partenerii tot mai activi. Mai mult, gradul de multumire al clienților este ridicat, ceea ce se vede în solicitările permanente de extindere a proiectelor prin adăugarea de noi module și funcționalități. Pentru 2013, Entersoft are ca obiectiv creșterea cifrei de afaceri cu peste 70%, atragerea de noi clienți, atât din București cat mai ales din orasele mari din tară precum și creșterea în complexitate a proiectelor livrate.