Raportarile diferitelor media despre dezastrul din Filipine au condus la o serie de apeluri de ajutor din partea mai multor guverne și ONG-uri din intreaga lume. In timp ce multe dintre aceste cereri de donatii legitime sunt postate pe retele sociale sau pe alte website-uri populare, din pacate, o serie de grupuri  au început deja să profite de situație prin trimiterea de emails care conțin cereri de donatii false. Astfel de tactici similare au mai fost folosite in perioada altor tragedii din ani trecuti, cum ar fi dezastrul de la Fukushima si uraganul Sand. Se asteapta ca alte incercari frauduloase sa apara in zilele urmatoare.

Avand in vedere amploarea dezastrului din Filipine si nevoile locuitorilor, Symantec incurajeaza actiunile de sprijin de orice tip. Cu toate acestea, am vrea sa reamintim cititorilor dvs. sa ramana vigilenti atunci cand  fac donatii online . Symantec recomanda luarea urmatoarelor masuri de precautie:

1) sa fie foarte vigilenti in timp ce deschid astfel de e-mailuri nesolicitate

2) sa verifice autenticitatea organizatiei catre care se transfera fondurile

3) sa nu raspunda la e-mailuri care cer informatii personale si confidentiale

Mai jos puteti gasi mai multe informatii despre cum aceste tipuri de fraude, cum functionaza si cateva exemple. Va trimitem aceste informatii pentru ca cititorii dvs sa ramana vigilenti si sa se protejeze impotriva acestor posibile amenintari : http://www.symantec.com/connect/blogs/scams-emerge-typhoon-haiyan-strikes-philippines