Se estimează că până în 2030 va exista o lipsă de 15 milioane de profesioniști din domeniul sănătății în întreaga lume. Pentru a suplini lipsa de personal specializat, Milestone Systems lansează XProtect Hospital Assist, tehnologia video care permite personalului medical să observe remote pacienții și să reacționeze rapid la incidente.

ELKO Romania, membră a grupului ELKO, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, soluții IT și electronice de consum din regiune, anunță lansarea celei mai noi tehnologii de monitorizare la distanță a pacienților, care își propune să asiste personalul medical și să îmbunătățească îngrijirea generală a pacienților. Tehnologia video bazată pe date dezvoltată de Milestone Systems poate ajuta spitalele să facă față crizei de personal, oferind în același timp îngrijire de înaltă calitate.

Recent lansată, XProtect® Hospital Assist este o soluție video care permite personalului medical să observe în mod remote mai mulți pacienți simultan și să reacționeze rapid la incidente, simplificând povara unor sarcini obișnuite.

Rahul Yadav, directorul de tehnologie al Milestone Systems, a declarat: “Cu ajutorul lui XProtect Hospital Assist, spitalele pot îmbunătăți îngrijirea pacienților, oferind un nivel suplimentar de suport personalului medical. Prin prezența unui set suplimentar de ”ochi și urechi” în camerele pacienților, soluția noastră permite o reacție rapidă la incidente, asigurând calitate sporită a îngrijirii pacienților. Și prin abordarea deficitului critic de personal și optimizarea eficienței, XProtect Hospital Assist deschide calea la nivel mondial către un mediu de îngrijire în spitale mai bun, mai sigur și mai conectat. Suntem încântați să anunțăm această soluție inovatoare, concepută pentru a îmbunătăți îngrijirea pacienților și a consolida rolul vital al profesioniștilor din domeniul sănătății.”

Îngrijire non-stop  

Construit pe baza soluției recunoscute XProtect – software-ul de video management pe platformă deschisă al Milestone – XProtect Hospital Assist este conceput pentru unitățile medicale care tratează pacienții care au nevoie de urmărire non-stop sau care sunt în situații speciale, cum ar fi cei din secțiile de terapie intensivă și de reabilitare.

Personalul medical poate folosi XProtect Hospital Assist pentru a observa simultan mai mulți pacienți în stare critică și pentru a comunica cu ei. Acest lucru reduce vizitele inutile ale personalului și optimizează utilizarea resurselor de personal. Pentru a asigura confidențialitatea pacienților, tehnologia este dotată cu o funcție de blurare în timp real a imaginii video.

Alte caracteristici includ detectarea automată a căderilor. Se poate activa o funcție care alertează personalul medical atunci când un pacient cade, reducând semnificativ timpul de reacție. Anual, numai în Statele Unite, au loc până la un milion de căderi ale pacienților în spitale, rezultând aproximativ 250.000 de leziuni și până la 11.000 de decese*.

Despre XProtect Hospital Assist

Conceput exclusiv pentru unitățile spitalicești care oferă îngrijire pacienților care au nevoie de observație non-stop sau în situații speciale, XProtect Hospital Assist este o soluție dedicată de monitorizare la distanță a pacienților, care permite spitalului să își sporească eficiența personalului, să reacționeze rapid la incidente și să ofere îngrijire de înaltă calitate pacienților. Prin posibilitatea de a observa, detecta și reacționa rapid la situații, XProtect Hospital Assist este o extensie a produsului care completează soluția clasică de securitate, contribuind la îmbunătățirea eficienței personalului, optimizarea îngrijirii și rezultatelor pacienților și la crearea unui mediu spitalicesc mai sigur și mai eficient.

Specialiștii ELKO Romania vă stau la dispoziție pentru a afla mai multe informații despre soluțiile de monitorizare video și gestionare a informațiilor video din portofoliu.