• Aplicația mobilă Kiwi.com este una dintre cele mai populare aplicații de travel din Europa Centrală și de Est;
  • În 10 ani, 15.777.905 de utilizatori au folosit aplicația pentru a hack-ui călătoritul;
  • Numai în 2022, au fost efectuate 44 de milioane de căutări pe aplicație.

Cu ocazia aniversării aplicației de travel hacking, Kiwi.com, una dintre cele mai importante companii de travel-tech, oferă informații din primul deceniu în care i-au ajutat pe oameni să își planifice călătorii din confortul propriilor buzunare. În cei 10 ani de la lansare, 15.777.905 de oameni au folosit aplicația pentru a-și găsi următoarea destinație de vacanță.

În prezent, aplicația Kiwi.com este una dintre cele mai folosite aplicații de travel din Europa Centrală și de Est. În 2022, cei mai mulți utilizatori ai aplicației au fost din Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii și Ucraina. Topul principalelor 10 țări în care aplicația este utilizată include și România, Polonia, și Spania. Anul trecut, aplicația a avut 4.444.414 de utilizatori activi pe întregul glob.

Numai în 2022, 44 de milioane de căutări au fost efectuate în aplicație, cu 917.000 de rezervări. Cele mai căutate destinații au fost Oriunde (opțiunea de travel hacking oferită de Kiwi.com pentru găsirea biletelor ieftine), Barcelona și Paris. Cele mai căutate țări în aplicație au fost Italia, Spania și Polonia. Recordul pentru cele mai multe rezervări realizate anul trecut este deținut de un utilizator care a realizat 27 de rezervări, însumând 51.600 de kilometri, echivalentul înconjurului lumii o dată, plus încă o treime.

„Suntem foarte recunoscători clienților noștri, cărora le place aplicația și ne oferă feedback pentru a ne asigura că suntem mereu într-un proces de îmbunătățire a performanței și ușurinței de a o utiliza, atât în versiunea iOS, cât și Android. Suntem bucuroși să vedem că utilizatorii intră pe aplicație pentru a găsi inspirație pentru următoarea lor aventură, pentru că cea mai căutată destinație anul trecut a fost <oriunde> – o opțiune care e la îndemână atunci când cauți o călătorie care să se încadreze într-un anumit buget. Numai anul trecut au fost efectuate aproape 44 de milioane de căutări, respectiv aproape un milion de rezervări prin aplicație. Acest lucru ne demonstrează că utilizatorii apreciază cât de ușoară și relaxată este experiența de călătorie pe care o oferim. Aplicația noastră oferă o lume întreagă de posibilități, literalmente, direct în buzunarele oamenilor, iar călătoritul devine accesibil oricui, lucru care ne face să fim și mai dedicați obiectivului nostru de a deveni prima aplicație pe care oamenii o aleg atunci când vor să călătorească”, spune Eliška Řezníček Dočkalová, Customer Experience Director la Kiwi.com.

Aplicația Kiwi.com este la fel de populară atât în rândul utilizatorilor de iOS, cât și în cazul utilizatorilor Android. Recent, aplicația Kiwi.com a fost inclusă în topul Favorite Apps of the Week al utilizatorilor App Store din România. Timpul mediu de efectuare a unei rezervări prin aplicația Kiwi.com a fost de 3.5 minute în 2022.

Aplicația Kiwi.com este disponibilă pe App Store și Play Store, în mod gratuit.