Elian Solutions estimează că vânzările de sisteme ERP în Cloud vor avea o pondere de 25% din cifra de afaceri, datorită costului total de proprietate scăzut, flexibilității la constrângerile IT și a gradului ridicat de mobilitate

Elian Solutions, companie cu peste 7 ani de experiență în implementarea soluțiilor ERP, anunță încheierea unui parteneriat strategic cu SoftOne, unul dintre cei mai dinamici furnizori de soluții și servicii ERP și Cloud din Europa de Sud-Est.

Parteneriatul vizează extinderea și diversificarea portofoliului cu Soft1 ERP, soluție premiată și recunoscută la nivel internațional, optimizată în totalitate pentru operarea în Cloud. Prin transferul de cunoștințe dintre cele două companii, SoftOne va furniza soluția și suportul tehnic necesar, iar Elian Solutions va implementa și personaliza Soft1 ERP, conform nevoilor clienților.

Soft1 este singura soluție omogenă disponibilă pe platforma Microsoft Windows Azure care funcționează în Cloud în parametri identici unei instalări on-premise. Soft1 cuprinde toate modulele necesare gestionării unui business, de la management financiar și comercial, CRM, vânzări și supply chain management, până la partea de service, managementul proiectelor și business intelligence.

Cu un grad ridicat de configurare și de personalizare, Soft1 ERP este disponibil atât pentru instalări on-premise/pe server, cât și în Cloud. Soluția oferă un modul complet pentru CRM  gestionarea relațiilor cu clienții) iar printre tehnologiile integrate se numără sistemul de business intelligence QlikView și liderul din domeniul generării de rapoarte, Crystal Reports.

“În actualul context economic, companiile au în focus optimizarea costurilor și un nivel ridicat de control operațional, având nevoie de acces rapid şi flexibil la tehnologii de vârf, care să le asigure un avantaj competitiv în raport cu concurenţa. Prin parteneriatul strategic cu SoftOne putem oferi clienților acces la o soluție care poate fi 100% configurată și structurată, conform nevoilor financiare și operaționale proprii”, declară Iulian Motoi, Managing Partner Elian Solutions.

Elian estimează că va efectua primele implementări Soft1 în toamnă, imediat după perioada de transfer de cunoștințe și adaptare la noua soluție din portofoliu. În termen de circa 2 ani, Elian  estimează vânzări în pondere de 25% din cifra de afaceri pe segmentul Cloud ERP.

Creșterea este generată de nevoia companiilor de a avea acces la soluții cu un cost total de proprietate scăzut, care oferă acces ușor și integrare cu alte sisteme și soluții, precum și un grad ridicat de mobilitate.

“Am încheiat parteneriatul cu Elian Solutions datorită experienței de peste șapte ani pe care o are compania în vânzarea și implementarea de soluții ERP, a gradului ridicat de înțelegere a nevoilor clienților și din convingerea că plecăm la drum cu un partener a cărui echipă este dedicată personalizării fiecărei soluții din portofoliu. Împreună vom pune la dispoziția clienților, indiferent de domeniul în care  acestia activează, mult mai mult decât un sistem de planificare a resurselor unei companii, printr-o soluție de business integrată, complet optimizată pentru operarea în Cloud. Soluția reprezintă un “must have” pentru IMM-uri, prin tehnologiile de ultimă oră pe care le oferă, prin solutiile de mobilitate încorporate, care devin o necesitate în mediul de afaceri, precum și prin flexibilitatea investiției” declară Liviu Buligan, Executive Manager, SoftOne România.