Mediul de afaceri este mereu în schimbare, iar clientul a devenit din ce în ce mai important pentru companii. Aşa se face că angajaţii îşi petrec tot mai puţin timpul la birou şi tot mai mult timp pe teren, colaborarea devenind un element cheie în afaceri. De aceea, nevoia de a putea comunica în timp real cu colegii sau cu şefii aflaţi la sediul companiei, pentru a răspunde cât mai repede nevoilor şi cererilor clienţilor, a determinat căutarea unei soluţii informatice care să ofere mai multă eficienţă în activitatea angajaţilor, cu costuri operaţionale cât mai mici.

Google Apps este, în acest moment, cea mai cunoscută şi utilizată suită de aplicaţii online de comunicare şi colaborare în cloud, care aduce companiilor beneficii imense legate de micşorarea costurilor şi eficientizarea activităţii. Google Apps înseamnă instrumente precum Gmail, Google Docs, Gtalk, Google Calendar, Google Groups şi Google Sites, care nu necesită achiziţii de hardware sau software şi care pot fi accesate de oriunde, oricând şi cu orice browser de internet, inclusiv de pe dispozitive mobile. Şi, foarte important, la costuri operaţionale cu până la 60% mai mici decât în cazul instrumentelor tradiţionale. Iar acest lucru a făcut ca aplicaţiile Google Apps să fie folosite deja de peste 4 milioane de companii din întreaga lume.

Cu Google Apps puteţi rezolva multe din problemele legate de gestionarea fluxului de lucru, de colaborare, de automatizare a proceselor şi de costuri ridicate cu care companiile se luptă. Cu Google Docs puteţi lucra uşor cu clienţi din ţară sau din străinătate, având posibilitatea să partajaţi documente direct cu aceştia, să faceţi comentarii şi să purtaţi discuţii direct într-un document, astfel încât să puteţi evita complicaţiile unor e-mailuri şi apeluri telefonice multiple. Iar Gmail face poşta electronică mai uşoară, filtrele avansate ajutând la eliminarea spam-ului din căsuţele de mail ale utilizatorilor, astfel încât aceştia să se poată concentra pe mesajele care contează. Mailurile şi mesajele instant sunt accesibile de pe orice browser de internet şi de pe dispozitive mobile, iar instrumentele de migrare încoroporate permit migrarea cu uşurinţă de la vechile sistemele de mail la noile conturi Gmail. În plus, cu Google Calendar vă puteţi transforma complet modul în care vă programaţi întâlnirile cu clienţii, şedinţele de lucru cu angajaţii sau partenerii, evenimentele corporate la care trebuie să participaţi, etc. Pentru fiecare client, partener sau angajat puteţi stabili un calendar comun de gestionare a evenimentelor, iar aceştia vor vedea programul în timp real, pe orice dispozitiv mobil (tabletă, smartphone, etc).

Acum, puteţi achiziţiona şi implementa Aplicatiile Google pentru business prin BITSoftware, partener autorizat GoogleApps. Google Apps de la BITSoftware înseamnă nu numai achiziţia unui abonament anual, ci şi servicii profesionale de instalare şi migrare, şcolarizare utilizatori şi integrare cu alte aplicaţii.

http://www.bitsoftware.eu/ro/stiri/news-details/article/translate-to-ro-increased-efficiency-and-reduced-operating-costs-with-google-apps-from-bitsoftwar/