Un nou an, un nou număr al revistei, un nou pas pe drumul crezului nostru de a servi interesele comunității de afaceri cu informații, analize și opinii ce îi ajută atât pe cei implicați direct în utilizarea tehnologiei, cât și pe cei care decid sau influențează achiziția de soluții să își facă o imagine cât mai clară asupra instrumentelor care le pot ușura munca și îi pot face mai productivi.

Numărul 18 are o importanță aparte, deoarece aduce o premieră pentru noi. Ne propunem ca în fiecare număr se realizăm o analiză a pieței și să testăm mai multe soluții specifice pe o anumită categorie de produse. Este un fel de întoarcere la origini. Primul lucru pe care l-am făcut când m-am angajat, acum mai bine de 15 ani, la PC World a fost să testez soluții software, să le văd la lucru, să le înțeleg mecanismele prin care transformă simple linii de cod în ajutoare de nădejde în îndeplinirea unor sarcini de lucru.

În acest prim număr ne-am orientat pe soluțiile de securitate IT pentru SOHO și IMM-uri. Aveți la dispoziție o analiză exhaustivă a soluțiilor De asemenea, sunt disponibile prezentări și review-uri pentru soluțiile ZyXEL și G Data. De asemenea, în cursul lunii vom publica mai multe teste pentru soluții de securitate, printre acestea numărându-se aplicații de la Kaspersky și Avast.

Atacurile cibernetice asupra companiilor IMM-urilor nu sunt ieftine – IBM raportează că doar costurile asociate cu incidentele legate de amenințări din interior s-au ridicat în medie la 7,68 milioane de dolari.

Este posibil să fi auzit statisticile de securitate cibernetică ale companiilor mici, adesea citate, care sunt ceva asemănător cu „60% dintre companiile mici care suferă un atac cibernetic nu mai funcționează în șase luni”. Deși este dificil și cifrele suferă schimbări
permanente, site-ul Hashed Out se străduie să genereze și să actualizeze statistici privitoare la securitatea cibernetică a companiilor mici.

De asemenea, ne propunem ca în fiecare număr să includem o hartă a soluțiilor prezentate. În continuare sunt disponibile principalele soluții antivirus. Suplimentar, la paginile 12-13 găsiți o hartă exhaustivă a soluțiilor de securitate.

Silviu Cojocaru