Pentru Partenerii de Afaceri IBM, tehnologia PureSystems creeaza o noua oportunitate de a ajuta clientii sa rezolve complexitatea mediului IT enterprise, sa diminueze costurile si sa incurajeze inovatia. Incepand de la reseller-i pana la distribuitori si Furnizori Independenti de Software (ISV), peste 700 de Parteneri de Afaceri sustin tehnologia IBM PureSystems. In prezent, pe sisteme PureSystems ruleaza zeci de mii de aplicatii ale Furnizorilor Independenti de Software pentru patru medii de operare ce includ Windows, Linux, AIX si IBM System i. Suplimentar, Partenerii de Afaceri au creat peste 160 de noi solutii si aplicatii optimizate sa ruleze pe tehnologia PureSystems. Aceste modele de expertiza, care se pot aplica in 20 de industrii, pot fi accesate prin intermediul IBM PureSystems Centre. Ele includ solutii de top de la cei mai mari Furnizori Independenti de Software din lume, inclusiv sisteme ERP si aplicatii pentru sectoarele: bancar, marketing, medical si energetic.

De asemenea, un numar mare de parteneri instaleaza PureSystems in propriile centre de date. De exemplu Computer Gross, un furnizor de servicii din Italia si OneTree Solutions, un Furnizor Independent de Software din Luxemburg utilizeaza capabilitatile de cloud computing ale tehnologiei IBM PureSystems pentru a indeplini mai usor cerintele clientilor.

“Deoarece IBM ofera toata aceasta tehnologie intr-o singura solutie, PureSystems ofera beneficii mai mari decat suma componentelor sale”, a precizat Denis Avrilionis, Managing Director, OneTree Solutions. “Utilizand noul sistem expert integrat si modelele de expertiza, compania OneTree Solutions a reusit sa reduca perioada de dezvoltare a solutiei software PrinceLenz de la 3 saptamani la 8 minute. Din punctul nostru de vedere tehnologia PureSystems este cea mai avansata solutie cloud integrata existenta pe piata”.

Pentru a adresa noile oportunitati oferite de PureSystems, IBM ofera servicii de instruire, marketing, certificari si suport tehnic partenerilor sai. De exemplu, zeci de Centre de Inovare IBM din orase precum Bangalore, Dublin, Johannesburg si Shanghai ajuta Partenerii de Afaceri sa dezvolte si sa testeze propriile aplicatii utilizand IBM PureSystems. Partenerii pot sa aduca clientii in Centrele de Inovare IBM pentru a vedea tehnologia PureSystems in timpul utilizarii.

Peste 1.300 de parteneri – furnizori independenti de software, furnizori de servicii, reselleri, integratori de sisteme si distribuitori – si-au aratat sprijinul si interesul fata de tehnologia IBM PureSystems fiind prezenti la Ziua Partenerilor de Afaceri si la evenimentele de instruire din 27 de orase din toate regiunile globului. De asemenea, capabilitatile cloud ale PureSystems prezinta interes – 500 de dezvoltatori utilizeaza PureSystems Cloud Trial pentru a crea, prin intermediul IBM SmartCloud, aplicatii optimizate sa ruleze pe noile sisteme IBM expert integrate.