Schneider Electric, specialistul global in transformarea digitala a managementului energiei si a automatizarii, anunta solutia de racire Ecoflair™ Indirect Air Economizer, pentru centre de date. Aceasta reduce costurile operationale pentru racire cu 60%, comparativ cu solutiile traditionale pe baza de apa rece sau tehnologiile de refrigerare. Proiectat pentru a fi instalat pe acoperisuri sau la sol, EcoFlair muta procesul de racire de la nivelul podelei centrului de date in exteriorul cladirii, eliberand spatiu pentru alte echipamente IT.

Disponibila in module de 250kW si 500 kW, solutia Ecoflair are un design flexibil:

·       Optiuni de personalizare in functie de cerintele de racire si de conditiile climatice/de mediu

·       Constructia modulara simplifica amplasarea si instalarea, precum si service-ul, si are costuri mai scazute de intretinere

·       Design-ul tubular impiedica formarea mucegaiului cauzat de reziduuri, in procesul de racire a apei prin sistemul de schimbatoare de caldura cu placi, reducand eforturile de intretinere si impactul asupra functionarii

·       Constructia schimbatorului de caldura realizata integral din polimeri elimina riscul de coroziune atunci cand se uda sau intra in contact cu fenomenele naturale

De asemenea, Ecoflair poate sa creasca eficienta cu 15-20%, comparativ cu alte solutii de economisire indirecta pentru aer, oferind urmatoarele avantaje:

  • mai putina energie necesara pentru racire inseamna ca operatorii din centrul de date pot mari cantitatea de date incarcate, folosind aceeasi infrastructura electrica. Studiile realizate de Schneider Electric au aratat ca aceeasi structura electrica poate sustine cu pana la 30% mai multa informatie, comparativ cu solutiile obisnuite de racire precum apa rece sau expansiunea directa (DX).
  • in plus, reducerea investitiilor de capital (CapEx) generale, datorita cerintelor mai mici privind infrastructua electrica. Schneider Electric estimeaza ca economiile CapEx pot fi de 6% atunci cand structura electrica este redusa, datorita unui consum mai mic de energie, rezultat din utilizarea Ecoflair.
  • Pentru mai multe informatii despre EcoFlair Indirect Air Economizer, va rugam contactati reprezentantul local Schneider Electric si descarcati aceasta brosura.