Soluțiile de tip DLP (Data Loss Prevention) au căpătat un rol tot mai important pe zona de securitate. Digital Guardian este, potrivit studiului Magic Quadrant realizat de Gartner, unul dintre liderii pieței de specializate de soluții. Am stat de vorbă cu Luke Brown (Vicepreședinte & General Manager, EMEA, India & LATAM – Digital Guardian) și cu Ralph Skoruppa (Channel Manager – Digital Guardian) despre principalele obiective ale companiei.

Software-ul de prevenire a pierderilor de date (Data Loss Prevention) este conceput pentru monitorizarea, detectarea și blocarea transmiterii datelor sensibile. În incidentele de scurgere de date, date sensibile sunt divulgate personalului neautorizat, fie de persoane rău intenționate sau din greșeală sau neatenție. Astfel de date sensibile pot veni sub forma de informații private sau de companie, proprietate intelectuală (IP), informații financiare, datele de card de credit, precum și alte informații, în funcție de afaceri și de industria în care activează firma.

Digital Guardian este unul dintre jucătorii importanți pe piața de securitate. Soluțiile DLP aflate în portofoliul companiei se află în cadranul liderilor, potrivit studiului realizat de Gartner. “Poziționarea în topul soluțiilor de tip DLP este o consecință a investiției permanente în cercetare și dezvoltare. În prezent, considerăm că avem una dintre cele mai competente echipe pe zona DLP și investim permanent în dezvoltarea echipei. Spre exemplu, ultima investiție de 66 milioane USD a unui fond de investiții în companie a fost dirijată, în cea mai mare parte, pe zona de cercetare-dezvoltare. ” a precizat Luke Brown (foto).

Studiul Gartner Magic Quadrant oferă o imagine completă asupra unei piețe de soluții. Jucătorii pe o anumită piață (e.g. piața de soluții DLP) sunt clasificați în funcție de două criterii principale: viziunea și strategia de dezvoltare a soluțiilor; capacitatea de execuție și de implementare a noilor facilități în cadrul produselor.

DLP și reglementarea pieței

“Acceptarea soluțiilor DLP pe piața românească și cea est-europeană este încă într-o stare incipientă. Rezultatul acestei lipse de acceptare este rezultatul inexistenței reglementărilor pentru diverse verticale profesionale. În SUA și în Europa de Vest, domeniile și problemele de securitate sunt atent reglementate. Spre exemplu, în domeniul financiar-bancar există foarte multe reglementări pentru protecția informațiilor sensibile, multe dintre acestea nefiind încă disponibile pe piața românească. În momentul în care aceste reglementări devin obligatorii pentru piața locală, considerăm că soluțiile DLP vor înregistra o evoluție deosebită. ” a declarat Luke Brown.

Ralph Skoruppa a precizat: “Suntem convinși că piața est-europeană va înregistra o creștere importantă. În acest sens, unul dintre obiectivele noastre importante este dezvoltarea canalului de distribuție. ”

“Piața est-europeană este însă extrem de fragmentată, iar din acest motiv am realizat o strategie de marketing <<two tier>>. Romsym Data joacă un rol important în strategia de dezvoltare în această regiune, fiind distribuitorul nostru în România, Serbia, Bulgaria și Republica Moldova. Romsym Data are un important know-how pe zona de securitate, precum și resurse pe zona de training.” a declarat Ralph Skoruppa.

Magic Quadrant

Fondată ca Verdasys în 2002 și rebranduit în 2014, Digital Guardian are sediul în Waltham, Massachusetts. Digital Guardian a achiziționat Cod Green Networks în octombrie 2015.

Soluția Digital Guardian pentru endpointuri se referă la detecția DLP si Endpoint Detection and Response (EDR) fiind disponibilă sub forma unui agent care poate fi instalat pe desktop-uri, laptop-uri și servere care rulează Windows, Linux sau Apple OS X, oferind și suport pentru medii VDI și infrastructură desktop virtuală.

Potrivit Gartner, avantajele soluției sunt:

■Digital Guardian oferă unul dintre cele mai avansați si puternici agenți de tip DLP endpoint integrați la nivel de kernel al sistemului de operarare. În plus față de Windows, sunt suportate Apple OS X și Linux în medii desktop sau de tip server.

■Digital Guardian are capacități puternice pentru a sprijini în cazuri complexe care implică furtul de proprietate intelectuală și protecția secretului prin conținut.

■Clienții raportează timpi de implementare mai rapidă și proiecte de succes atunci când se utilizează atât programele “on premises” Digital Guardian, dar și în situațiile în care soluția este disponibilă ca Managed Security Program. (MSP).

■Strategia Digital Guardian demonstrează o înțelegere puternică a tehnologiei de securitate și a reglementărilor impuse diferitelor domenii pe zona de securitate.

Distribuitor Digital Guardian:

www.romsym.ro