Star Storage şi Asociaţia Noi Orizonturi Familia au donat laboratorului de hematologie al Secției de Pediatrie din cadrul Institutului Clinic Fundeni două echipamente medicale performante necesare pentru încălzirea pungilor de sânge și dezghețarea plasmei în valoare de 11 433 de euro (inclusiv TVA). Acțiunea face parte din cadrul Campaniei umanitare Cursa Vieţii trebuie să continue inițiate în martie 2012 de către Star Storage, împreună cu Asociaţia Noi Orizonturi Familia.

Campania umanitară Cursa Vieţii trebuie să continue este dedicată strângerii de fonduri pentru procurarea de aparatură medicală performantă cu scopul de a îmbunătăţi condiţiile din laboratorul de hematologie al Secţiei de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni. Până în prezent, în cadrul Campaniei umanitare Cursa Vieţii trebuie să continue, s-a strâns din donații suma de ~23 500 €, din care au fost achiziționate cele două echipamente medicale performante donate necesare pentru încălzirea pungilor de sânge. Cursa Vieții trebuie să continue nu se oprește aici și merge înainte, în acest moment obiectivul principal al campaniei fiind acela de a strânge diferența de bani până la valoarea de 150 000 euro, sumă necesară pentru achiziţionarea unor componente esenţiale de ultimă generaţie şi a unor reactivi specifici indispensabili pentru dotarea laboratorului de hematologie al Secţiei de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni. Aceste dotări sunt vitale pentru diagnosticarea în profunzime şi tratarea corectă a copiilor şi tinerilor bolnavi de leucemie şi alte tipuri de cancer.

“Vă mulţumim tuturor celor care aţi fost alaturi de noi în această campanie. Din suma strânsă până acum ne-am bucurat să putem achiziţiona aceste două echipamente medicale performante pentru Secţia de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni. Reprezintă un alt pas înainte în lupta împotriva cancerului la copii. Această realizare demonstrează că prin implicarea activă a fiecăruia dintre noi putem să contribuim la îmbunătăţirea calităţii actului medical în ţara nostră spre binele copiilor şi tinerilor bolnavi de leucemie sau alte forme de cancer.”, a declarat Cristina Ştefănuţ, Vicepreşedinte Asociaţia Noi Orizonturi Familia.

“Suntem bucuroși pentru că am putut realiza această donație și nu avem suficiente cuvinte de mulțumire pe care să le adresăm tuturor celor care au donat. Acestora le mulțumim din suflet și le suntem foarte recunoscători, în numele nostru şi al copiilor care pot fi salvați prin intermediul donațiilor din cadrul Campaniei Cursa Vieţii trebuie să continue. Această primă donație a celor două echipamente medicale performante necesare pentru încălzirea pungilor de sânge reprezintă doar primul pas în realizarea scopului principal al campaniei noastre.

Credem cu tărie în cauza campaniei noastre pentru că știm și suntem convinși că odată ce vom reuși tot ceea ce ne-am propus prin realizarea acesteia, România va avea mai mulți copii și tineri care se vindecă de leucemie şi alte tipuri de cancer, datorită faptului că la Institutul Fundeni vor exista echipamente esenţiale de ultimă generaţie şi reactivi specifici, care vor permite diagnosticarea în profunzime şi din timp în vederea tratării corecte a pacienților. Însă trebuie să fim conștienți de faptul că, doar împreună și având alături de noi cât mai mulți oameni minunați dispuși să-și ajute semenii, putem schimba situația copiilor și adolescenților bolnavi de leucemie din ţara noastră. Așadar, îi invităm pe toți cei care pot și doresc, să ni se alăture și să susțină cauza Campaniei Cursa Vieţii trebuie să continue.”, a declarat Cătălin Păunescu, Managing Director Star Storage.

Cei care doresc să susţină în continuare cauza campaniei noastre, o pot face prin una sau mai multe dintre următoarele variante:

  • Donaţii directe cu plata prin card bancar, cu comision 0 – direct pe site-ul campaniei (www.cursavietii.ro) – serviciu oferit gratuit de mobilPay.ro pe toată durata campaniei
    • Donaţii directe prin transfer bancar în conturile deschise de către Asociaţia Noi Orizonturi Familia la Banca UniCredit Ţiriac Bank, Sucursala „Alba Iulia” Bulevardul Unirii, nr. 80, bloc J1, tronson 1, Bucureşti:

ž  RON: RO 26 BACX0000000 733357 000

ž  EURO: RO 96 BACX0000000 733357 001

ž  USD: RO 69 BACX0000000 733357 002

  • Donarea a 20% din impozitul pe profit al companiilor. Pentru a putea fi dedusă din impozitul pe profit aferent anului fiscal 2013, suma redirecţionată trebuie platită până la 31 decembrie 2013 şi nu poate fi mai mare de 3 la mie din cifra de afaceri. Procedura prin care firmele pot redirecţiona o parte din impozitul lor pe profit constă în semnarea unui contract de sponsorizare cu Asociaţia Noi Orizonturi Familia. Suma totală care ar putea fi redirecţionată pentru susţinerea campaniilor umanitare de către companiile româneşti este estimată la 300 – 400 milioane de euro anual.

Pe www.cursavietii.ro puteţi să găsiţi mai multe detalii despre campanie, precum şi suma donată până în prezent, care este actualizată permanent cu sumele donate.

Cursa vieţii trebuie să continue! Alăturaţi-vă acestei iniţiative, dăruind din suflet!