Utilizarea constantă a internetului și multitudinea de dispozitive existente pe piață au condus, în prezent, la generarea celui mai mare volum de informație creată și partajată vreodată în mediul online. Ca urmare, și atenția infractorilor s-a reorientat, iar antivirusul nu mai este suficient pentru a proteja împotriva atacurilor sofisticate ale acestora. Symantec a deschis era securității prin antivirus și continuă să fie o parte importantă din portofoliul nostru, dar contextul de securitate pe internet s-a schimbat semnificativ, , de aceea trebuie implementat mai mult decât un antivirus, pentru a răspunde provocărilor pe care le ridică amenințările curente.

Software-ul Antivirus (AV), folosit pentru a preveni, detecta și elimina sau dezarma programe de calculator și amenințări Malware, nu asigură o protecție suficientă pe cont propriu, întrucât acestea protejează doar împotriva software-urilor malițioase despre care avem deja informații. În esență, antivirus-ul este o tehnologie reactivă. Pentru a detecta o amenințare trebuie, în primul rând, să o cunoaștem. Așadar, deși AV depistează cu succes variante noi ale amenințărilor existente, nu reușește să descopere chiar totul. În plus, se poate întâmpla să fie suprasolicitat și ocolit de câte un atacator determinat și realmente priceput. De exemplu, atacatorii de ținte specifice, care se mulțumesc să atace doar o mică parte din companii, pot cu ușurință să testeze, să revizuiască și să rescrie programul Malware până în momentul în care știu cum să evite detectarea AV.

În peisajul de securitate de astăzi, este necesară o protecție proactivă împotriva atacurilor, care să suplimenteze eforturile software-ului AV. Folosindu-vă doar de AV e ca și cum ați lupta cu un braț legat la spate. Symantec a studiat îndelung peisajul virtual și a adăugat tehnologii de protecție proactive net superioare simplei metode antivirus.

Symantec Endpoint Protection include multiple straturi de protecție, care protejează împotriva amenințărilor existente și care analizează reputația, caracteristicile și comportamentul fișierelor suspecte, pentru a determina dacă acestea sunt sau nu sunt Malware și pentru a împiedica amenințările noi, necunoscute încă. Soluția pentru clienți și companii este activarea și lansarea tuturor facilităților, și nu exclusiv a Antivirusului, pentru a beneficia de protecție împotriva amenințărilor. Toate tehnologiile descrise mai sus sunt construite într-un singur produs standard, fără a mai fi necesară achiziționarea unor module suplimentare.

Symantec Endpoint Protection este construit pentru a oferi securitate multi-stratificată, cu tehnologii incorporate (Symantec Insight și SONAR) și asigură protecție împotriva amenințărilor noi sau necunoscute.

Suplimentar față de protejarea proactivă disponibilă cu Symantec Endpoint Protection, anunțăm lansarea unui nou set de Advanced Threat Protection (ATP), produse și servicii destinate pentru a extinde capabilitățile noastre  de protecție, detectare și răspuns. Prima ediție a noii oferte este Managed Security Services – Advanced Threat Protection; aceasta corelează informațiile primite de la dispozitive endpoint cu informații furnizate de produse de securitate a rețelelor oferite de Cisco Sourcefire, Check Point Software și Palo Alto Networks, pentru a identifica incidentele de securitate  cele mai importante.

Symantec urmează să lanseze o nouă soluție de Advanced Threat Protection care va corela informații primite din partea Symantec Endpoint Protection cu informații furnizate de produsele și serviciile Symantec de securitate de e-mail și de gateway; ceea ce va contribui la determinarea acelor incidente de securitate care necesită abordare urgentă. Ambele soluții vor permite organizațiilor să obțină o protecție mai bună și  să își diminueze, costurile de operare ale serviciilor de securitate.

Deși antivirusul nu este în totalitate depășit, acesta nu reușește de unul singur. Antivirusul este o capabilitate de bază necesară oricărui produs de securitate, dar este o piesă singulară incorporată în ansamblul nostru extins de tehnologii avansate de protejare pentru informațiile sistemelor proprii. În viitor, vom continua să elaboram  noi servicii și soluții bazate pe tehnologii inovatoare, care pot identifica, priritiza și elimina amenințările,  pentru o bună protecție a  a informaților clienților nostri.