SIVECO Romania este dublu finalistă în cadrul competiţiei IPMA, la categoria „Project Excellence in Medium-Sized Projects”, pentru ambele proiecte înscrise în concurs: „Conţinut multidisciplinar pentru învăţarea colaborativă pentru liceele din România – Multitouch” şi „Dezvoltarea de conţinut educaţional multimedia interactiv pentru sistemul educaţional din Kazakhstan”.

Juriul competiţiei care recompensează excelenţa în managementul de proiecte a apreciat la superlativ anvergura extinsă şi modul de gestionare ale celor două proiecte dezvoltate pentru sistemul educaţional românesc, respectiv cel Kazakh, acestea fiind de altfel şi singurele proiecte selectate drept finaliste la categoria „Project Excellence in Medium-Sized Projects”.

Proiectele de eLearning realizate de echipa SIVECO reprezintă nu doar un succes mondial în cercetarea educaţională, ci realităţi în şcoli, de care beneficiază elevii din România şi din Kazakhstan.

„Expertiza și creativitatea românească în domeniul educației și cercetării au primit o recunoaștere excepţională. Cele două proiecte realizate de echipa noastră au intrat în marea finală a competiţiei organizate de International Project Management Association, etapă în care nu mai au concurenţă, fiind singurele care au primit din partea juriului statutul de Finalist, din perspectiva managementului de proiect. Din aceasta perspectivă, IPMA reprezintă campionatul mondial al proiectelor de toate felurile, nu numai de IT şi nu numai de educație. Este cu siguranţă un succes mondial al cercetării românești și al sistemului educațional românesc şi o performanţă unică a unei echipe româneşti”, a declarat Florin Ilia, Vicepreşedinte în cadrul SIVECO Romania.

Criteriile principale care au stat la baza celor doua distincţii excepţionale sunt nivelul de expertiză dovedit de echipa de proiect, creativitatea, determinarea şi bineînţeles calitatea procesului de management al întregului proiect.

Membii juriului IPMA, format din experţi în managementul de proiect, sunt interesaţi să cunoască complexitatea proiectului înscris în competiţie, practicile inovatoare şi cum au fost depăşite dificultăţile care au apărut. Notele acordate iniţial proiectului trebuie să fie corelate cu observaţiile din teren, de la beneficiari. De-a lungul anilor, standardele au crescut pentru că un premiu oferit de IPMA este o carte de vizită excepţională pentru orice firmă de pe glob.

SIVECO Romania intră pentru a 7-a oară în finala internaţională a firmelor cu cele mai bune proiecte din lume. În 2012 a fost desemnată finalistă pentru proiectul NCTS-New Computerized Transit System, dezvoltat şi implementat la Autoritatea Vamală din Turcia.

Două proiecte de mare complexitate şi anvergură, cu milioane de beneficiari, au intrat în finala competiţiei din 2011 care recompensează excelenţa în managementul de proiect: Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) pentru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi proiectul New Computerized Transit System.

În 2010, două componente ale proiectului Economia Bazată pe Cunoaştere Portalul eComunitate (www.ecomunitate.ro) şi Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri au primit statutul de finalist, iar în 2009, soluţia dezvoltată de SIVECO Romania pentru sistemul IT care funcţionează la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a primit aceeaşi distincţie. În 2007 în Marea Gală IPMA a fost selectat Sistemul Educaţional Informatizat din România.

Toate aceste recunoaşteri certifică valoarea managementului românesc de proiect.