Interviu cu Traian Petric, director de vânzări pentru România şi Republica Moldova, APC by Schneider Electric

ITChannel: Care au fost principalele provocări ale anului 2023?

Traian Petric: În 2023, cele mai multe provocări au venit din partea mediului de business, date fiind lipsa de predictibilitate, schimbările politice și cele de ordin fiscal. Toate aceste schimbări, dar mai ales cele fiscale, au făcut ca partenerii și clienții noștri să fie mai precauți, să analizeze mai mult timp fiecare investiție și fiecare nou proiect. Toate aceste incertitudini au creat o volatilitate a proiectelor, unele investiții s-au anulat, iar la altele au demarat mai târziu.

ITChannel: Care au fost principalele proiecte derulate în 2023?

Traian Petric: Cele mai importante proiecte în 2023 au venit din zona centrelor de date. Am derulat câteva proiecte interesante în segmentul Cloud & Service Provider, Telecom și câteva proiecte în segmentul Public.  Cel mai important proiect a fost a fost cel din segmentul Telecom și nu a fost în România.
Începând din 2023, împreună cu echipa din România, gestionăm și business-ul din Armenia. Acolo, alături de un partener local, am câștigat un proiect pentru un centru de date nou, pentru care am furnizat infrastructura pe partea de securitate electrică, iar cea mai consistentă parte au fost cele 7 UPS-uri Galaxy VL 400KVA, pentru continuitatea electroalimentării centrului de date. Sunt foarte mândru de echipă, de modul în care am gestionat acest proiect de la distanță. A fost nevoie de  puține vizite în locație, mai puține decât pentru un proiect derulat în România, dar am reușit să asistăm clientul în alegerea și implementarea soluției optime.

ITChannel: Care sunt segmentele de clienți pe care le vizați?

Traian Petric: Cu portofoliul nostru actual de produse, soluții și servicii, aș putea spune că vizăm toate segmentele și categoriile de clienți. Avem în ofertă de la cele mai simple produse de securitate în electroalimentare, cum ar fi prizele cu protecție și UPS-urile monofazate, dedicate utilizatorului casnic, micilor birouri sau firmelor mici și mijlocii – până la soluții complexe, cum ar fi UPS-urile trifazate, modulare sau monobloc, rack-urile, distribuția electrică, echipamentele de răcire dedicate centrelor de date sau camerelor de servere, software de monitorizare, soluții de centre de date în container și servicii. Toate acestea pot fi folosite de clienți din toate segmentele, fie că vorbim despre domenii industrial de orice fel, de IT, de sectorul public, financiar, instituții medicale și spitale.

ITChannel: Care sunt cele mai bine vândute produse/servicii/soluții?

Traian Petric: Ca volum de vânzări, UPS-urile monofazate seria Back UPS și Smart UPS sunt în top, dar este firesc să fie așa. Acest tip de produse le vindem prin Distribuitorii noștri IT din toată țara, șase la număr, dar și prin partenerii noștri, care sunt peste o mie la nivel național. Acești parteneri sunt magazine online, mici integratori de soluții IT care ajung la clienți din toate segmentele si ne asigură o acoperire foarte bună la nivel național, practic sunt extensia noastră ca forță de vânzare. Dar dacă ne referim la ponderi valorice, produsele și soluțiile complexe, marile UPS-uri trifazate și soluțiile de infrastructură pentru centre de date sunt mult mai consistente.

ITChannel: Cum a fost piața în 2023 față de 2022? Dar față de 2019?

Traian Petric: Din 2019 până în acest moment am avut o creștere susținută în fiecare an. Practic, nici nu am simțit pandemia, care pe noi ne-a ajutat în proiecte prin necesarul de digitizare tot mai mare a clienților și partenerilor noștri, indiferent de segment. Nevoia de a lucra de la distanță, dar și noile produse mult mai inteligente din toate segmentele care generează din ce în ce mai multe date trebuie să fie stocate și protejate. Pe lângă nevoia de stocare și protecție a echipamentelor individuale sau din centre de date, avem și acest trend de economisire a energiei și accentul pe eficiența energetică – tot mai puternic în companii. Mai toți utilizatorii, fie că vorbim despre cei mici, casnici sau chiar mari companii, fabrici sau centre de date, caută echipamente și soluții cât mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie, dorindu-și să reducă costurile de operare sau de producție. Cu întreg portofoliul Schneider Electric, putem oferi produse și soluții eficiente din punct de vedere consum de energie și care vin în întâmpinarea nevoilor clienților în aceste vremuri.

ITChannel: Cum credeți că va evolua piața în 2024?

Traian Petric: Anul 2024 este un an electoral. Din experiența anilor trecuți, asta se traduce prin foarte multe investiții și mai puține taxe noi. Cred că aceste două lucruri pot crea un mediu mai favorabil pentru anumite investiții și proiecte care antrenează la rândul lor alte investiții în toate segmentele. Aș putea spune că va fi un an bun din punct de vedere al business-ului.