Un an complicat, 2020 a schimbat foarte mult percepția companiilor și a utilizatorilor asupra importanței pe care o au rețelele și accesul la resursele online. O infrastructură solidă, de încredere, și soluții de acces și de securitate asociate reprezintă punctul de plecare pentru activitatea companiilor, indiferent de dimensiunea lor. Cu atât mai mult, companiile mici și mijlocii văd această infrastuctură ca fiind critică pentru derularea operațiunilor de afaceri. Domnul Levente Cseh, Sales Representative Bulgaria & Romania, a avut amabilitatea să ne ofere o serie de informații legate de modul în care Zyxel Networks sprijină companiile locale să își construiască și să folosească rețele de încredere.

IT Channel: Care sunt principalele obiective ale companiei Zyxel Networks pe piața românească?

Levente Cseh: Piața IT&C din România nu este cu totul diferită de restul țărilor din Europa Centrală și de Est, dar având în vedere faptul că este una dintre cele mai mari piețe ca volum, potențialul și interesul din punctul nostru de vedere este, implicit, și mai mare. 2021 va fi din nou un an atipic și va veni cu o serie de alte provocări pe care alți furnizori de soluții au început deja să le simtă în piață, și anume disponibilitatea produselor.

Cu siguranță, trebuie să ne concentrăm forțele în jurul companiilor și al business-ului de e-tail, pentru a ne ajuta partenerii să asigure o disponibilitate continuă a produselor pentru clienții lor online.

Platforma noastră de gestionare Nebula Cloud rămâne în atenția noastră, așa că dorim să îi învățăm în continuare pe clienții noștri cât de ușor poate fi pentru o companie de dimensiuni mici sau mijlocii sau, mai mult decât atât, pentru companiile care prestează servicii de mentenanță IT pentru clienții lor, să își construiască și să își întrețină rețelele în siguranță și cu ușurință.

IT Channel: Portofoliul Zyxel Networks constă din soluții de switching, wireless și securitate. Pe care dintre aceste categorii de soluții puneți în principal accent pe piața din România?

Levente Cseh: Ei bine, pe toate cele trei. Cu siguranță, soluțiile de switching este de departe categoria de produse cu cea mai mare pondere în venituri, dar soluțiile de securitate și wireless sunt, de asemenea, foarte importante. Deoarece nu avem un portofoliu larg destinat consumatorilor finali, cu excepția câtorva articole cum ar fi routerele, switch-urile mici și unele produse Powerline și WiFi, ne îndreptăm atenția spre segmentul companiilor mici și mijlocii, pentru care, din fericire, se pare că suntem un jucător-cheie. Deci de aici provine majoritatea veniturilor pentru compania noastră. Suntem mândri de gateway-urile noastre de securitate, care au ajutat și continuă să ne ajute clienții să se conecteze în siguranță prin VPN și să își protejeze rețelele cu serviciile UTM. Aici vom aduce foarte curând îmbunătățiri mari, nu numai având în vedere că firewall-urile din seria USGFlex și ATP vor fi incluse în platforma Nebula, dar se realizează și dezvoltarea majoră de software.

Cu siguranță vom promova platforma Nebula și mai mult și asta înseamnă că tot ceea ce este deja integrat va face parte integrantă din ea. Dar dacă întrebarea este care dintre acești trei piloni, segmente de business va avea o atenție mai mare, răspunsul este Securitate și WiFi.

Cu toții vedem cât de puternic suntem afectați cu toții de situația generată la începutul anului trecut. Am văzut și continuăm să vedem o creștere dramatică a numărului de atacuri cibernetice, iar acest lucru nu are ca țintă doar companiile mici și mijlocii, ci noi toți suntem pesonal afectați. Cred că avem multe de făcut aici și aș dori să-i asigur pe toți clienții noștri, prezenți și viitori, că vom sta alături de ei nu numai cu soluțiile hardware pe care le oferim, ci și asigurându-le sprijin și ajutându-i atunci când întâmpină probleme tehnice sau au întrebări specifice. Continuăm să fim un partener stabil pe care se pot baza atunci când securitatea este o problemă, dar, de asemenea, îi asigurăm că Zyxel Networks oferă un portofoliu complet ce îi poate ajuta în fiecare punct al rețelei lor.

Silviu COJOCARU