Soluția Ericsson Connected Vehicle Cloud a fost recunoscută de către GSMA prin premiul Global Mobile Award 2015. Prestigiosul program de premii onorează excelența și inovația din industria mobilă. Câștigător al categoriei de inovație în domeniul auto, Connected Vehicle Cloud s-a remarcat prin îmbunătățirile aduse modului în care se implementează mașinile conectate.

„Îi felicit sincer pe toți câștigătorii celei de-a douăzecea ediție a Global Mobile Awards”, a spus John Hoffman, CEO GSMA Ltd. „Câștigătorii noștri fac parte din acel grup select de inovatori, pioneri și lideri ai industriei mobile care au câștigat aceste premii în ultimele două decenii, mulți dintre aceștia schimbând fundamental industria și modul în care comunică lumea.”

Ericsson Connected Vehicle Cloud este cea mai completă platformă de mașini conectate din industria auto din lume. Ea ajută să conecteze vehiculele și ocupanții lor cu producătorii auto, dealeri auto, autorități de trafic, operatori mobili, service-uri, furnizori de conținut și media. Toate părțile implicate în ecosistemul auto și tehnologic pot ajunge la șoferi și pasageri în noi moduri, transformând, astfel, experiența de condus, îmbunătățind siguranța pe drum și oferind noi oportunități de business. Connected Vehicle Cloud conectează deja sute de mii de autoturisme Volvo din Europa, China și America.

„Experiența Ericsson ca integrator de sistem și furnizor de servicii de administrare a rețelelor, combinată cu portofoliul său extins OSS/ BSS au dus la crearea unei soluții care va juca un rol important în evoluția mașinilor conectate”, a declarat Elisabetta Romano,Vice Președinte și Head of OSS and Service Enablement, Business Unit Support Solutions, Ericsson. „Șoferii își doresc servicii în timp real, servicii care să se potrivească preferințelor și nevoilor lor personale. Soluția Ericsson Connected Vehicle Cloud reprezintă tehnologia care va face acest lucru posibil, transformându-se într-un singur punct de contact pentru autoturisme într-un ecosistem care se dezvoltă rapid.”