Citrix NetScaler este alegerea ideală pentru infrastructura de virtualizare pentru desktopuri. O soluție avansată pentru furnizarea atât de aplicații, cât și de servicii, Citrix NetScaler oferă o înaltă disponibilitate, securitate și performanță în optimizarea infrastructurii virtuale de desktopuri. Funcțiile sale puternice de bază pot lucra bine cu orice produse desktop virtuale pe care le alegeți, dar în cazul în care organizația dvs. selectează soluția de virtualizare XenDesktop, veți avea, de asemenea, și posibilitatea de a profita de o serie de caracteristici avansate ce fac posibilă integrarea perfectă între Citrix NetScaler și XenDesktop.

Asigurarea disponibilității

Pentru a profita de toate beneficiile aduse de virtualizarea pentru desktop, utilizatorii trebuie să aibă întotdeauna acces la resursele informatice. Citrix NetScaler ajută la asigurarea disponibilității componentelor critice, cu o combinație de funcții robuste de Server Load Balancing (SLB), de monitorizare și de Global Server Load Balancing (GSLB).

Disponibilitatea ridicată. Dacă o componentă, cum ar fi un broker de conexiune, cedează, algoritmii de load balancing din cadrul Citrix NetScaler transferă dinamic traficul către alte servere disponibile. Citrix NetScaler configurează și gestionează aceste lucruri ca parte a unui complex de resurse, pentru a gestiona în mod automat atât unele căderi neprevăzute, cât și întreruperile programate. Citrix NetScaler ajută la asigurarea disponibilității ridicate a unor alte elemente din soluția de virtualizare pentru desktop, printre acestea numărându-se:

• Componente de front-end, cum ar fi serverele web și de securitate;

• Servicii de asistență, cum ar fi transferul de fișiere, licențierea, planificarea resurselor și administrarea serverelor;

• Componentele din aval, cum ar fi interfața web și serverele Citrix XenApp™ destinate gestionării mesajelor XML, pe care le puteți utiliza pentru a realiza virtualizarea aplicațiilor.

Monitorizarea proactivă. În combinație cu capacități de load balancing, controalele Citrix NetScaler determină proactiv starea componentelor cheie, cum ar fi interfața web și controlerul de livrare desktop. Acesta este motivul pentru care Citrix NetScaler include controale extinse de verificare de conținut pentru a stabili în continuare atât disponibilitatea, cât și buna funcționare a numeroase rutine software și a unor componente la nivel de sistem.

GSLB (Global Server Load Balancing) pentru recuperare în caz de dezastru. Citrix NetScaler include o capacitate GSLB robustă, care asigură recuperarea în caz de dezastru. Dacă un site devine indisponibil pentru orice motiv, Citrix NetScaler direcționează automat utilizatorii spre un centru de date alternativ, ajutând la asigurarea continuității accesului la desktopuri. Puteți configura politici inteligente de monitorizare pentru a direcționa utilizatorii spre diferite site-uri pe baza priorităților selectate de administrator, cum ar fi proximitatea, nivelul de utilizare a resurselor sau performanța generală.

Consolidarea securității

În plus, pentru a crește gradul de disponibilitate, Citrix NetScaler oferă implementări pentru desktopuri virtuale cu funcții de protecție avansată.

Acces securizat din orice locație și de pe orice dispozitiv. O componentă integrantă a Citrix NetScaler este Citrix Access Gateway, aceasta fiind o soluție bazată pe Secure Sockets Layer (SSL). Ca atare, această soluție oferă organizației dumneavoastră funcționalități importante de securitate pentru un model de operare de desktop virtual, fără a exista nevoia de a implementa alte dispozitive sau soluții software.

Modulul Access Gateway gestionează utilizatorii la distanță prin furnizarea unui tunel VPN criptat și prin oferirea mai multor metode pentru autentificarea utilizatorului. Citrix NetScaler oferă caracteristici suplimentare de securitate pentru client, care reduc considerabil riscurile asociate unei infrastructuri eterogene. Acestea includ capacitatea de a efectua verificări detaliate de securitate, de a șterge cache-ul browser-ului și de a șterge sau de a cripta datele descărcate la terminarea sesiunii de pe desktop.

Protecția unitară a infrastructurii. Un front-end cu Citrix NetScaler include caracteristici de design care protejează în mod automat orice infrastructură. Arhitectura proxy pentru Citrix NetScaler oferă un strat suplimentar de protecție, ocrotind componentele în aval de conexiunile directe și, astfel, reducând expunerea lor la malware și alte tipuri de atacuri.

O mai bună experiență a utilizatorului

Citrix NetScaler îmbunătățește gradul de utilizare generală a desktopurilor virtuale, atât prin optimizarea performanței globale, cât și prin oferirea unei experiențe uniforme pentru utilizator.

Optimizarea performanței. Soluțiile de acces pentru desktopuri virtuale folosesc protocoale de afișare optimizate pentru a asigura o performanță adecvată pentru rețelele WAN. ICA, protocolul de afișare pe care îl folosesc atât XenDesktop, cât și XenApp, este de neegalat în această privință. Totuși, mecanismele de îmbunătățire a performanței Citrix NetScaler pot crește performanța chiar și mai mult, mai ales în cazul în care este utilizată o soluție de virtualizare desktop, alta decât XenDesktop .

Experiență de utilizator uniformă. Citrix Receiver este o tehnologie universală de acces pentru client, parte a soluției XenDesktop, ce oferă utilizatorilor o experiență unică. Atunci când este utilizată în combinație cu soluția Citrix NetScaler Cloud Gateway, această tehnologie extinde facilitățile pentru web enterprise și pentru aplicații bazate pe SaaS (Software as a Service) și IaaS (infrastructure as a Service). Rezultatul este un mod de acces unic, uniform și foarte eficient pentru utilizatori, de a se conecta la desktopurile virtuale și la aplicațiile găzduite în cloud.

Facilitarea scalabilității

O implementare de desktop virtual ar trebui să fie în mod inerent scalabilă. Citrix NetScaler poate crește semnificativ scalabilitatea soluțiilor de acest tip.

Server load balacing (SLB) inteligent. SLB susține distribuția încărcării pe mai multe servere, optimizând componentele esențiale de desktop virtual, cum ar fi serverele de broker de conectare, de securitate și de management. În cazul în care organizația dumneavoastră are nevoie de adăugare a unei capacități suplimentare, va fi necesară doar crearea unei alte instanțe a componentei dorite și Citrix NetScaler realizează echilibrarea automată a încărcării între toate instanțele disponibile.

Optimizarea infrastructurii prin integrarea componentei SSL în Citrix NetScaler. Prin această facilitate, se eliberează resurse de pe server și se îmbunătățește performanța serverelor existente, eliminând necesitatea investițiilor suplimentare în achiziționarea de hardware. De acest lucru pot beneficia serverele de front- end, cum ar fi interfața web pentru XenDesktop și brokerii de conectare pentru alte produse de virtualizare desktop.

Concluzie

Dacă se dorește implementarea virtualizării pentru desktopuri, considerăm că trebuie avută în vedere și utilizarea unui controler avansat de livrare a aplicațiilor, cum ar fi Citrix NetScaler. Citrix NetScaler oferă un mod convenabil și economic de a profita din plin de avantajele virtualizării pentru desktop. Soluția contribuie la reducerea costurilor de proprietate și de operare, la o securitate mai puternică a datelor și la o mai mare agilitate a afacerilor.

Utilizând Citrix NetScaler, organizația dumneavoastră poate beneficia de:

• Disponibilitatea crescută a infrastructurii virtuale, deoarece Citrix NetScaler protejează împotriva disfuncționalităților ce pot apărea atât la nivelul componentelor, cât și ale site-urilor;

• Securitatea îmbunătățită pentru accesul la resurse prin intermediul rețelelor publice și de pe dispozitivele mobile care nu sunt controlate de IT;

• Experiența uniformă a utilizatorului, ce asigură eficiența și productivitatea angajaților;

• Capacitatea de a scala infrastructura fără a afecta activitatea curentă.