Cisco a reînnoit, în ultimele 24 de luni, întregul portofoliu de soluții de colaborare. De la software la hardware, designerii și inginerii au fost atenți la cele mai mici detalii pentru a livra experiențe de colaborare simple și accesibile unui număr cât mai mare de oameni. După noile tehnologii de colaborare pentru săli de ședințe și desktop prezentate în 2014, Cisco lansează acum cele mai recente sisteme de colaborare.

Astfel, Cisco prezintă seria TelePresence® IX5000 care oferă o experiență video de colaborare fără precedent pentru grupuri de la 6 până la 18 oameni aflați în aceeași încăpere. Noile soluții au nevoie de doar jumătate din lățimea de bandă (compresie H.265) alocată sistemelor anterioare cu trei ecrane, iar consumul de energie este mai mic decât al unui uscător de păr (sub 10 MAh).

„IX5000 este cel mai avansat sistem de comunicații video din lume. Când intri într-o cameră dotată cu acest sistem, îți vei dori să îl folosești. Este atât de intuitiv, încât poți iniția prima convorbire telefonică fără să fi deschis manualul de utilizare sau să fi solicitat ajutorul echipei de IT. Iar calitatea video, audio și de colaborare fără egal te vor convinge să îl folosești mai des”, spune Rowan Trollope, SVP/GM, Collaboration Technology Group, Cisco.

Caracteristici principale ale seriei IX5000

Experiență fără compromis. Fie că utiliztorii se află în picioare sau așezați, combinația unică de trei camere 4K – o premieră în industrie – surprinde perfect și continuu întreaga încăpere la calitate UHD. Prelucrarea grafică puternică permite tranziții cursive între oameni și informații, iar imaginile de pe whiteboard sunt controlate digital pentru a oferi participanților aflați la distanță o vedere clară asupra conținutului, fără a fi nevoie de camere suplimentare.

Posibilitățile multimedia nu se opresc aici: sistemul poate afișa mai multe prezentări din mai multe surse în același timp. De asemenea, IX5000 oferă o calitate audio superioară – 18 boxe și un subwoofer pentru a oferi participanților la sesiunile de videoconferință o experiență de neuitat. Suprafața revoluționară de captare a sunetelor este integrată și formată din 17.502 microintrări, iar sunetul redat este de cea mai bună calitate.

Costuri scăzute. Datorită consumului scăzut de energie și reducerii lățimii de bandă, costurile totale de utilizare sunt mult mai mici în comparație cu cele ale modelelor anterioare și cele oferite de concurență. De asemenea, timpul de instalare este redus la jumătate. Întregul sistem poate fi instalat de 2 oameni în mai puțin de 8 ore – la jumătate față de timpul necesar modelului anterior și cu mult redus față de soluțiile competitorilor.

Seria IX5000 este concepută cu atenție sporită pentru detalii. Spre exemplu, echipa de design a observat că utilizatorii au nevoie de câteva minute pentru a căuta adaptoarele necesare conectării laptop-urilor la sistemul video. Astfel, echipa a rezolvat această problemă în 2 moduri: mai întâi, prin integrarea aplicației WebEx® cu soluția de TelePresence™, prezentarea poate fi făcută fără a mai fi nevoie de cabluri – pur și simplu se deschide laptopul, se conectează la rețeaua Wi-Fi, iar prezentarea poate începe. În ceea ce privește întâlnirile în care aplicația WebEX pentru Telepresence nu este folosită, echipa a proiectat un adaptor video universal – o nouă premieră în industrie – care este potrivit pentru orice dispozitiv, Mac sau PC.

Cea mai simplă și mai accesibilă platformă de colaborare destinată IMM-urilor

Companiile medii și mici au la dispoziție noi instrumente de colaborare, prin Business Edition 6000S (BE6000S), platforma de colaborare completă, integrată într-un router Cisco, ce oferă soluții de voce, video și colaborare, destinată companiilor cu cel puțin 25 de utilizatori.

Astfel, platforma BE6000S oferă instrumente esențiale de comunicare, inclusiv soluții de voce, video și mesagerie instant pentru companiile care au între 25 și 150 de utilizatori. Pentru prima dată, clienții pot beneficia de soluțiile de colaborare integrate într-un Router pentru Servicii Integrate Cisco 2921, având astfel acces la servicii complete de routing, securitate, wireless și colaborare într-un singur dispozitiv. BE6000S este foarte ușor de instalat și de întreținut: această soluție include o interfață intuitivă de management, ce ajută la reducerea costurilor. Platforma BE6000S va fi disponibilă începând cu prima parte a anului 2015.

Conectat în permanență, de oriunde, de pe orice dispozitiv

Cisco prezintă Project Squared, o aplicație de business dedicată echipelor și grupurilor care lucrează împreună. Aceasta oferă acces la chat, video, audio, întâlniri virtuale și partajare de conținut, fie că este vorba despre proiecte individuale, fie că implică activitatea unei echipe sau a unui departament.

Project Squared are la bază Cisco Collaboration Cloud, o platformă de generație următoare aliniată la strategia Cisco Intercloud pentru a oferi cea mai bună experiență de colaborare. Pentru construirea acestei platforme, specialiștii Cisco au ținut cont de tehnologiile și experiențele pe care le-au avut cu produsele și soluțiile anterioare de conferință web, de teleprezență video, comunicații unificate și voce.

Spațiu comun de lucru. Project Squared conectează sala de conferințe reală la mediul digital ca nicio altă aplicație din industrie. Echipele pot descărca aplicația, pot iniția o conferință pe orice subiect și pot invita persoane din interiorul și exteriorul companiei prin simpla introducere în aplicație a numelor sau a adreselor de mail ale acestora. Odată conectați, membrii echipei pot schimba fișiere și mesaje în siguranță și pot iniția apeluri audio sau video. Fișierele partajate sunt imediat accesibile alături de mesajele postate, fără să fie necesară descărcarea lor.

Aplicația Project Squared este accesibilă de pe aproape orice dispozitiv și are un design intuitiv, putând fi folosită foarte ușor. Este compatibilă cu browserele web, iar utilizatorii pot accesa aplicația de pe orice computer. De asemenea, permite trimiterea de alerte pe telefon, astfel că membrii echipei rămân conectați, având opțiunea de a primi sau a trimite mesaje și fișiere de oriunde.

Aplicația este compatibilă și cu instrumente importante de business, cum sunt calendarele, Active Directory, WebEx și Box, astfel încât echipele pot fi mai eficiente, folosind deja instrumentele pe care le utilizează în mod uzual și cu care s-au obișnuit.

Evoluție în ritmul schimbării. Aplicația este un proiect care primește permanent îmbunătățiri și care presupune și participarea utilizatorilor. O variantă viitoare a Project Squared va ține cont de experiența curentă a utilizatorilor, aceștia putând oferi feedback direct din aplicație.