Symantec raportează o încălcare semnificativă a securității datelor dezvoltată în luna mai, care a expus peste 145 de milioane de identități, conform Raportului de Inteligență Symantec (Symantec Intelligence Report) emis de Symantec în luna iunie, raport ce a evaluat peisajul amenințărilor la nivel mondial aferente lunii mai. Până în luna mai, nu au fost semnalate detalii cu privire la numarul și amploarea de incălcări ale securității datelor. Acesta urmează câtorva luni ale anului 2014 fără incidente și trei luni consecutive ale sfârșitului de an 2013 cu breșe de date ce au dus la expunerea a peste 100 de milioane de identități în fiecare lună, determinând Symantec să numească anul 2013 anul mega atacurilor.

În luna mai, peisajul internațional al amenințărilor de securitate asistă la revenirea unei alte mari breșe de securitate, precum și la un număr mare de atacuri virtuale. Cu toate acestea, rata atacurilor a scăzut în medie de la 165 de atacuri într-o zi în luna ianuarie, la 54 în luna mai. Ransomware este un alt domeniu în care Symantec a raportat scăderi modeste. Activitatea Ransomware a atins cote maxime în noiembrie 2013, când Symantec a blocat 861,000 potențiale atacuri Ransomware. Numarul a rămas relativ ridicat în primele luni ale anului 2014, dar a scăzut atât în ​​aprilie, cât și în mai, în prezent situându-se la 17% din totalul activității înregistrate în luna noiembrie 2014.

Mai mult decât atât, în luna mai au mai fost constatate patru vulnerabilități de tip zero-day, potrivit Raportului de Inteligență Symantec (Symantec Intelligence Report). S-au raportat 66 variante de malware Android pentru fiecare familie, iar phishing-ul, spam-ul și ratele de virus pe e-mail, au crescut în luna mai, după o scădere înregistrată în luna aprilie.