Website-ul dvs. este gazduit pe un plan de gazduire web de tip shared si ati observat ca se incarca lent? Ei bine, poate ca este timpul sa treceti la o solutie superioara de hosting, cum ar fi un server VPS. Inainte de a aprofunda de ce un pachet de gazduire VPS este o alternativa buna pentru un website cu trafic in crestere trebuie sa intelegem mecanismul de baza al unui server VPS.

Neajunsurile gazduirii partajate

Desi gazduirea shared este o solutie ideala pentru noii proprietari de website-uri datorita pretului redus ea are propriile limitari care in anumite situatii pot sa genereze probleme websiturilor. Una dintre problemele majore este legata de interferenta altor site-uri web asupra performantei website-ului dvs.

O situatie posibila in mediul shared este cea in care  un  website de pe serverul shared are un volum mare de trafic care poate sa aiba un impact negativ asupra tuturor celorlalte site-uri web de pe server datorita utilizarii excesive a resurselor. Aceasta situatie se datoreaza faptului ca toate resursele sunt folosite in comun de website-urile gazduite pe acel server.

Solutia de gazduire VPS pentru site-uri web cu trafic intens

Gazduirea VPS functioneaza pe principiul virtualizarii adica un  server fizic este impartit in mai multe servere virtuale cu ajutorul unui software de virtualizare. Fiecarui server virtual ii sunt alocate resurse dedicate pe baza cerintelor utilizatorului. Performantele unui VPS sunt net superioare fata de un cont de gazduire shared, resursele unui VPS fiind garantate si izolate.

In plus, intrucat fiecare VPS are alocat un IP propriu traficul este mai bine izolat si problemele de securitate ale unui website nu afecteaza negativ alte site-uri web de pe acelasi nod hardware. Gazduirea VPS reprezinta astfel un upgrade firesc de la un plan de gazduire shared.

In privinta arhitecturii, serverele VPS ofera scalabilitate simpla si facila, permitand clientilor sa scaleze resursele in orice moment. Pentru a evita insa problemele de stabilitate este importanta alegerea unor furnizor de servicii de gazduire VPS cu experienta, precum HostX.ro . Alegerea corecta va poate “scapa” de multe batai de cap pe parcurs.

 

Avantajele unei solutii de gazduire VPS pentru site-uri web cu trafic intens

1. Fiabilitate

Un server de gazduire shared poate deveni lent sau poate intampina perioade de nefunctionare daca traficul creste.

Gazduirea VPS are o capacitate mai buna de a gestiona o crestere a traficului in principal datorita resurselor mai mari alocate si a izolarii lor. Gazduirea pe un server VPS ofera utilizatorului avantajele unui server dedicat, un VPS functionand similar unui server dedicat. Toate resursele alocate acelui server virtual sunt utilizate de un singur website sau de websiturile unui singur client si astfel se pune mai putina presiune pe server si prin urmare ofera o fiabilitate imbunatatita pentru site-ul dvs. web (in comparatie cu gazduirea partajata).

2. Posibilitatea alegerii sistemului de operare

In cazul gazduirii partajate, alegerea software-ului si a sistemului de operare este limitata de preferintele furnizorului de gazduire. Pe un VPS insa aveti posibilitatea de a alege sistemul de operare dorit.

In plus, puteti opta pentru un server VPS administrat si furnizorul dvs. de gazduire se va ocupa de intretinerea serverului dvs. de la securitate pana la update-uri sau configurari custom care vor permite website-ului dvs. sa gestioneze un flux mare de trafic.

3. Control total asupra serverului

Pe langa libertatea de a alege ce software doriti sa va instalati, pe un VPS veti obtine si acces cu drepturi de root (administrator). Acest lucru este foarte important pentru utilizatorii care doresc sa-si optimizeze serverul si sa instaleze aplicatii suplimentare care sunt necesare pentru a gestiona traficul ridicat. Aplicatiile de securitate reprezinta si ele o parte importanta a administrarii serverului.

4. Disponibilitatea resurselor dedicate

In cazul gazduirii shared, resursele serverului fizic sunt partajate intre conturile gazduite pe acel server. Gazduirea VPS pemite un mediu dedicat, cu o cantitate fixa de resurse pentru un singur website. Desi resursele pot fi scalate conform cerintelor, utilizarea resurselor de pe alte VPS-uri gazduite pe acelasi server nu are impact asupra performantei altor servere virtuale.

5. Securitate sporita

Atacurile cibernetice si spammerii vizeaza de obicei site-uri web cu trafic mare. Mediul virtual si izolarea contului de gazduire VPS il fac mai putin vulnerabil la amenintarile de securitate cibernetica.

Datorita accesului cu drepturi de root pe un server VPS veti avea un control deplin asupra acestuia si puteti instala ce aplicatii doriti pentru a  consolida securitatea.

6. Scalabilitate perfecta

Daca aveti un magazin online probabil ati avut parte de o crestere a traficului in anumite perioade cu reduceri sau campanii. Beneficiind de un serviciu de gazduire VPS va puteti scala cu usurinta resursele intrucat alocarea de noi resurse este nu doar posibila ci si  simpla.

7. Accesibilitate

VPS-ul se situeaza  intre gazduirea partajata si dedicata. Ofera resurse dedicate, izolarea contului, acces cu drepturi de  root si personalizarea setup-ului, ceea ce il face o optiune rentabila si pasul firesc de upgrade de la gazduirea shared. Pretul unui VPS este mult mai mic fata de un server dedicat si nu cu mult mai mare decat un pachet de gazduire shared.

8. Asistenta tehnica

Un un server VPS cu acces root poate fi dificil de gestionat pentru utilizatorii fara cunostinte tehnice. Furnizorii de gazduire VPS inteleg ca este posibil ca majoritatea utilizatorilor sa nu cunosca complexitatea gestionarii serverelor. Prin urmare, majoritatea furnizorilor ofera asistenta pentru clienti 24×7.

In concluzie, daca sunteti in cautarea unei solutii de gazduire pentru un site web cu trafic mare tineti cont ca gazduirea VPS ofera personalizare, flexibilitate, control deplin si scalabilitate – lucruri de care website-urile cu trafic ridicat au mare nevoie.

Aceste caracteristici, impreuna cu rentabilitatea si securitatea, fac din gazduirea VPS alegerea viabila pentru website-urile cu trafic mare. Evaluati nevoile specifice ale site-ului dvs. web si alegeti planul de gazduire VPS perfect, care sa raspunda nevoilor dinamice ale acestuia.