Canon Europa, lider mondial în soluții de imagistică, lansează astăzi două modele de multifuncţionale alb-negru „mobile-ready” i-SENSYS: MF614odn și MF618odw, concepute speciale pentru a valorifica beneficiile tehnologiei mobile de lucru în activitatea de birou. Noile dispozitive

Canon MFP (Multifunction Printers) oferă soluții de imprimare și scanare prin intermediul aplicațiilor de telefon Canon Mobile Scanning for Business și
Canon Mobile Printing (versiunea actualizată), aplicații mobile lansate cu aceeași ocazie de către Canon.

Anil Jagpal, European Marketing Manager i-SENSYS, Canon Europa, aduce următoarele completări: „Conform Canon Office Insights [1] (Raport sociologic de dinamică tehnologică a spațiilor de lucru), 30% din angajații unei companii preferă tehnologia mobilă de lucru, dar organizațiile întâmpină dificultăți de furnizare a dispozitivelor care permit această flexibilitate. Noile multifuncționale din gama i-SENSYS, alături de aplicațiile mobile Canon, mediază accesul echipelor de lucru la tehnologia mobilă și sporesc productivitatea și timpii de reacție.”

i-SENSYS MF6140dn și MF6180dw
Etalon în gama Canon i-SENSYS MFP, multifunţionalele Canon i-SENSYS MF6140dn și MF6180dw substituie gama de succes i-SENSYS MF5900, cele două modele de imprimante multifuncționale alb-negru oferind performanțe excepționale într-un design compact.

Compatibile cu Apple AirPrint™ și cu Google Cloud Print™, noile dispozitive aduc o varietate optimă de funcționalități mobile de lucru categoriei de multifuncţionale i-SENSYS. Aplicațiile Canon Mobile Printing (versiunea actualizată) și Canon Mobile  Scanning for Business (aplicație nou dezvoltată) facilitează accesul micilor organizații și grupurilor de lucru la imprimarea, scanarea și gestionarea comenzilor de imprimantă prin intermediul telefonului mobil și dispozitivelor cu tehnologie smart.

Modelul Canon i-SENSYS MF6180dw include funcționalitatea Wi-Fi ca standard. Compatibilitatea cu limbajul de programare PostScript [2] permite organizațiilor să imprime grafice și text la o calitate identică cu fișierul original.

Ambele modele Canon i-SENSYS, MF6140dn și MF6180dw oferă viteze de imprimare de 33 (treizeci şi trei de) pagini pe minut, cu imprimare automată faţă-verso. Cotația scăzută de consum electric TEC (Total Energy Consumption) [3] ajută la imprimarea de volume mari cu resurse reduse, economisind timp, energie și costuri de imprimare.

Noua aplicație Canon Mobile Scanning for Business App

Lansată alături de dispozitivele i-SENSYS, aplicația Canon Mobile Scanning for Business este compatibilă wireless și cu aria de cuprindere a grupurilor de imprimante Canon imageRUNNER și Canon imageRUNNER ADVANCE. Aplicația gratuită permite utilizatorilor scanarea și salvarea documentelor pe telefonului mobil sau pe Cloud, trimiterea fișierelor pe e-mail, modificarea setărilor de rezoluție, formatului de fișier și modurilor de culoare. Utilizatorii pot gestiona documentele scanate și salvate pe dispozitivele mobile prin intermediul aplicației, pot schimba locația fișierelor și pot procesa mai departe scanările pentru imprimare sau partajare prin intermediul altor aplicații instalate pe dispozitivele mobile.

Versiunea actualizată a aplicației Canon Mobile Printing

O nouă versiune a binecunoscutei aplicații Canon Mobile Printing pentru iOS prezintă serviciul de conversie a datelor, acesta garantează imprimarea documentelor [4] în compoziție corectă de fiecare dată.  Aplicația corectează eventuale coruperi de format sau de compoziție ale unui fișier în timpul procesului de imprimare prin convertirea datelor în interiorului Cloud-ului, facilitate superioară sistemului de randare instalat pe dispozitivul mobil.

Aplicația Google Cloud Print MEAP (Mobile Enterprise Application Platform) și compatibilitate cu Windows RT  

Suplimentar față de actualizările aplicațiilor mobile, Canon facilitează compatibilitatea cu multifuncţionalele i-SENSYS [5] care funcționează în regim MEAP prin intermediul aplicației Google Cloud Print for MEAP, adecvare ideală operațiunilor mediate prin tehnologii mobile. Mai mult, gama actuală de dispozitive i-SENSYS permite și imprimarea documentelor de pe tablete Windows RT [6].

Disponibilitate

  • Noile modele Canon i-SENSYS MF6140dn și MF6180dw vor fi disponibile începând cu 1 Martie 2014.
  • Aplicația Canon Mobile Scanning for Business va fi disponibilă la sfârșitul lunii Februarie 2014 pentru dispozitive iOS și din luna Mai 2014 pentru dispozitivele Android.
  • Versiunea actualizată a aplicației Canon Mobile Printing este disponibilă în prezent pentru dispozitive iOS, varianta pentru Android va fi lansată în Aprilie 2014.

Pentru o listă completă de dispozitive Canon compatibile cu aplicații de tehnologie mobile, rugăm vizitați website-ul Canon: