Canon extinde gama de camere video profesionale odată cu lansarea modelelor XF205 și XF200 – un duo compact de camere video dotate cu caracteristici și funcționalități profesionale, capabile să captureze imagini de înaltă calitate, fiind destinate unei game largi de operatori video.

Concepute după modelul celor două camere video Canon de foarte mare succes – XF105 și XF100 – noile modele au fost optimizate în urma sugestiilor venite din partea operatorilor profesioniști din multiple domenii de activitate. XF205 și XF200 extind gama XF de la Canon și oferă mai multă versatilitate filmărilor, având un sistem video HD mai puternic, numeroase moduri de înregistrare, conectivitate wireless și un design intuitiv pentru control îmbunătățit – oferind în acest fel mai multă libertate de filmare, precum și vizualizarea și distribuirea înregistrărilor în timpul proiectelor de lucru.

Design versatil
Noile camere au fost create pentru a permite utilizatorilor să realizeze mai mult cu o cameră video compactă. Combinând calitatea extraordinară a imaginii și funcționalitățile profesionale, cele două camere video oferă operatorilor șansa de a face un pas înainte.

Ambele modele funcționează cu sistem video HD Canon și includ îmbunătățiri semnificative. Fiecare cameră dispune de un obiectiv video HD Canon (26.8 mm) cu zoom optic dublat (până la 20x), alături de cel mai nou senzor CMOS PRO și un procesor puternic DIGIC DV4. Datorită codecului MPEG 4:2:2 de 50 Mb/s, înregistrările video pot fi transmise în direct, având sensibilitate ridicată și un interval dinamic larg, care asigură rezultate excelente chiar și în condiții de lumină scăzută.

Optimizate pentru profesioniști, accesibile tuturor
XF205
și XF200 au fost concepute ca urmare a numărului crescut de solicitări venite din partea operatorilor video – oferind ocazia de a filma pentru mai multe platforme în același timp. Gama de opțiuni de filmare asigură flexibilitate în ceea ce privește înregistrarea concomitentă a fișierelor MXF pe carduri de memorie CF și a fișierelor MP4 pe carduri SD, la rezoluție HD sau mai mică – opțiuni ideale în realizarea înregistrărilor video pentru transmisiuni în direct și platforme online.

Design-ul îmbunătățit asigură o operare mult mai intuitivă. Punctul de prindere rotativ asigură control sporit și mai multă stabilitate camerei, reducând la minim efectele de distorsiune la înregistrare și oferind confortul necesar pentru sesiunile prelungite de filmare. Cele trei inele de zoom, focus și iris prevăd configurări familiare operatorilor video experimentați, pentru a acorda un răspuns mult mai rapid în medii de filmare dinamice.

Îmbunătățiri semnificative au fost aduse și în ceea ce privește încadrarea și  monitorizarea capturilor. Având integrat un vizor electronic cu o rezoluție de 1,23 milioane de pixeli, facilitează determinarea cu mai multă precizie a punctului de focus. Versiunea updatată a ecranului OLED (3,5 inch) oferă contrast mărit și culori mai accentuate, precum și timpi de răspuns dinamici. Astfel, camerele video sunt mai ușor de folosit, în special în condiții de lumină strălucitoare.

Modelele XF205 și XF200 de la Canon sunt instrumente ideale chiar și pentru operatorii mai puțin experimentați. Pe lângă controlul și precizia impuse de utilizatorii profesioniști, design-ul îmbunătățit și dispunerea intuitivă a comenzilor, camerele video permit acționarea automată, precum și o serie de funcții asistate, cum ar fi tehnologia de Detectare a feței, pentru a oferi utilizatorilor amatori șansa unor înregistrări admirabile.

Semnal audio profesional și conectivitate
Îmbunătățirile audio capturează și redau sunete la calitate profesională în transmisiunile video. Ambele modele înregistrează în format linear PCM în 4 canale, prin intermediul celor două terminale XLR integrate, având opțiunea de a conecta un microfon extern profesional. În plus, având microfoane integrate și o ieșire jack de 3.5 mm, noile camere video oferă o paletă generoasă de opțiuni audio.

Fiecare model dispune de conectivitate Wi-Fi și Ethernet LAN, permițând conexiuni directe sau wireless pentru smartphone-uri, tablete și laptop-uri. Conectivitatea wireless oferă libertate în controlul de la distanță, precum și vizualizarea înregistrărilor tot de la distanță sau transferul fișierelor prin FTP, fără a necesita un software suplimentar. Mai mult, funcția nouă CameraAccess permite flux de streaming către alte dispozitive pentru fișiere proxy la calitate scăzută prin Wi-Fi, pentru a spori viteza de partajare și transfer a înregistrărilor video și știrilor de ultimă oră.

În plus, modelul XF205 extinde paleta de opțiuni de conectivitate prin includerea selecțiilor de 3G-SDI/HD-SDI, a terminalelor Timecode și Genlock pentru integrarea ușoară în filmările cu mai multe camere sau cu alte echipamente de transmisiune.

Kieran Magee, Director of Professional Marketing, Canon Europe, declară: Noile modele XF205 și XF200 reprezintă un pas firesc în evoluția gamei Canon XF, acestea asigurând funcționalități îmbunătățite și o calitate mai bună a înregistrărilor atât video, cât și audio. Istoric vorbind, versatilitatea gamei noastre Canon XF a fost îmbrățișată de o multitudine de utilizatori iar noile facilități adăugate oferă clienților nu doar mai multe alternative, dar mai ales libertatea creativă a camerelor video compacte.

Disponibilitate
Noile modele de camere video Canon XF205 și XF200 vor fi disponibile pe piața europeană începând cu mijlocul lunii iulie 2014 și vor fi prezentate publicului la târgul NAB 2014.