Canon anunţă disponibilitatea unui nou firmware pentru modelul inovator EOS-1D C. Noul firmware a fost dezvoltat ţinând cont de feedback-ul primit din partea comunităţii europene a videografilor profesionişti şi oferă suport pentru înregistrarea la 25cps pentru rezoluţia maximă a camerei de 4K.

Fiind creată pentru a fi utilizată în televiziune, industria cinematografică şi a companiilor de producţie de înaltă rezoluţie, camera revoluţionară EOS-1D C este primul DSLR din lume care filmează 4K. Beneficiază de un corp compact, ultra-portabil, cu un pachet de funcţii optimizate pentru înregistrarea de calitate superioară, oferă performanţe deosebite în condiţii de iluminare scăzută şi o gamă extinsă de posibilităţi de filmare profesionale pentru a fi utilizată într-o multitudine de situaţii.

Canon EOS 1D-C surprinde imagini la rezoluţie 4K (4 096 x 2 160) în format M-JPEG, cu posibilitatea de obţinere a imaginillor Full HD necomprimate (1 920 x 1 080) 8 biţi 4:2:2 prin intermediul portului HDMI. Videoclipurile Full HD pot fi, de asemenea, înregistrate direct pe cardurile CF folosind până la 1080/60cps, în timp ce funcţia Canon Log Gamma asigură o calitate video cu un interval dinamic larg – oferind libertate maximă videografilor în timpul filmării, dar şi pentru etapa de post-producţie.