Canon anunţă câştigarea a cinci premii oferite de Asociaţia de Presă şi Tehnică a Imaginii (TIPA) – una dintre cele mai importante asociaţii de profil din lume. TIPA premiază cele mai bune produse de profil lansate în decursul anului trecut, iar în 2013 Canon se remarcă prin amploarea, puterea şi poziţia de lider al industriei, elemente care se regăsesc în întreaga linie de produse ale companiei. La ceremonie au fost acordate următoarele premii:

  • Cel mai bun DSLR pentru începători: Canon EOS 100D
  • Cel mai bun DSLR pentru profesionişti: Canon EOS 6D
  • Cel mai bun obiectiv pentru DSLR-urile profesioniste: Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM
  • Cea mai bună imprimantă foto profesională: Canon PIXMA PRO-10
  • Cel mai bun DSLR video: Canon EOS-1DC

Juriului TIPA este format din editori ai celor mai importante 28 de reviste de imagine şi fotografie din lume, care se regăsesc în 15 ţări şi 5 continente. Juriul se întâlneşte anual pentru a analiza, a selecta şi recomanda cele mai bune produse de imagine luând în considerare o serie de factori precum inovaţia, design-ul şi calitatea produsului.

Kieran Magee, Director Marketin şi Professional Imaging, Canon Europe: “Distincţiile TIPA reprezintă încă o recunoaştere importantă a produselor Canon. Acest lucru demonstrează nivelul de calitate şi inovaţie al gamei noastre de produse, de la modele pentru amatori, până la linia pentru profesionişti. Căutăm întotdeauna noi provocări, ridicăm ştacheta portofoliului de produse şi suntem mândri că am fost, din nou, apreciaţi de către juriul TIPA.”

În onorarea produselor Canon premiate, juriul TIPA a făcut urmatoarele comentarii:

Cel mai bun DSLR pentru începători: Canon EOS 100D

Canon EOS 100D demontează mitul că DSLR-urile trebuie să fie masive şi creează o alternativă la camerele de format compact pentru cei cei care sunt în căutarea manevrabilităţii unui DSLR, accesul la toată gama de obiective Canon EF şi EF-S şi portabilitate într-un corp uşor. Senzorul CMOS APS-C de 18 MP dispune de un registru ISO 100-12,800 pentru fotografii şi 100-6400 pentru clipurile video. Autofocusul Hybrid CMOS AFII oferă o retenţie a focalizării precisă în timpul fotografierii în Live View, iar calitatea video este îmbunătăţită prin funcţiile Full HD şi Movie Servo AF. Touchscreenul LCD de 3 inci oferă acces imediat la setările camerei şi dotări ce includ numeroase moduri şi scene creative.

Cel mai bun DSLR pentru profesionişti: Canon EOS 6D

Canon EOS 6D combină caracteristicile orientate către consumator cu o serie de opţiuni foto avansate. Dispune de un senzor CMOS full-frame de 20,2 MP şi poate filma Full HD 1080p; avantajul frull-frame înseamnă calitate excelentă la cel mai înalt ISO nativ, de 25,600 şi chiar mai mare. Ecranul 104k luminos, de 3 inci, oferă vizualizare la înaltă rezoluţie pentru videoclipuri şi fotografiere în mod Live View, plus acces la multe setări creative. Butonul Q afişează un meniu cu cele mai folosite opţiuni, care, împreună cu celelalte butoane dedicate şi comutatorul cu opt direcţii, creează o experienţă plăcută şi rapidă în timpul fotografierii.

Cea mai bună imprimantă foto profesională: Canon PIXMA PRO-10

PIXMA PRO-10 este o imprimantă wireless cu funcţii AirPrint care utilizează noile cerneluri LUCIA, pe bază de pigment, şi care încorporează un cartuş Chroma Optimizer, ce ajută la eliminarea efectelor de bronz şi a erorilor metamerice. Imprimata oferă două fluxuri de alimentare cu hârtie – o tavă în partea din spate pentru varietatea tipurilor de hârtie şi o deschidere manuală pentru imprimări mai dense şi mai greoaie. Utilizând 7,680 de jeturi de doar 4 picolitri, imprimanta poate livra atât imagini monocrome, cât şi colore, de până la 4800x2400dpi, în format A3+ (13×19 inci). Viteza de imprimare pentru o imagine de 11×14 inci pe hârtie A3+ este de 3 minute şi 35 de secunde (5 minute pentru PT-101).

Cel mai bun DSLR video: Canon EOS-1D C

Fiind primul DSLR “hibrid” Canon, EOS-1D C dispune de un senzor CMOS full-frame de 18MP ce poate surprinde imagini video 4K (4096×2160) sau HD, dar şi imagini la 18MP în format JPEG sau RAW. Orientat către producţia de film şi TV acesta poate înregistra 4K la 24p şi 25p, iar HD la rate ale cadrelor pe secundă de 60p. Clipurile sunt stocate pe carduri CF, iar aparatul poate folosi toate obiectivele cu montură Canon EF. EOS-1D C dispune, de asemenea, de toate caracteristicile unui DSLR profesional, ceea ce îl face extrem de versatil pentru fotografii experimentaţi.

Cel mai bun obiectiv pentru DSLR-urile profesionale: Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM

Diafragma constantă pe toată plaja de zoom a obiectivului Canon este rezultatul unei construcţii din 18 elemente în 13 grupuri, dintre care un element Super UD şi alte două lentile UD. Două tipuri de lentile asferice sunt combinate pentru a ajuta la reducerea aberaţiilor sferice pe întreaga suprafaţă a imaginii şi pe toată plaja de zoom, la care se adaugă straturi optimizate cu scopul de a minimiza fenomenul de ghosting. Obiectivul este echipat cu o diafragmă circulară cu nouă lamele şi cu motor ultrasonic (USM) inelar, un procesor de înaltă viteză cu algoritmi AF optimizaţi pentru un autofocus rapid şi silenţios. A fost construit cu rezistenţă sporită la praf şi la apă, folosind straturi de fluor pe suprafeţele lentilelor.