Meciurile de calificare din cadrul celui mai mare turneu de Dota 2 din lume, The International 5, dotat cu premii în valoare de peste 9 milioane de dolari, se transmit live pe platform Twitch.tv, din studiourile PGL de la București, în perioada 25 mai-1 iunie.

Peste 30 de comentatori, analiști, observatori și jucători profesioniști din toate colțurile lumii se află la București, în cele 3 studiouri PGL, pentru a comenta în regim non-stop, timp de opt zile, peste 100 de meciuri de Dota 2. Acestea pot fi vizionate, din 25 mai până în 1 iunie, pe patru canale twitch.tv, de toţi fanii sportului electronic din întreaga lume, după cum urmează :

Canalul principal: http://www.twitch.tv/ti5sange

Canalul #2: http://www.twitch.tv/ti5yasha

Canalul #3: http://www.twitch.tv/ti5skadi

Canalul TI5 Lounge: http://www.twitch.tv/ti5mango

Pe parcursul calificărilor se vor înfrunta 40 de echipe din patru regiuni geografice diferite: America, China, Asia de Sud Est și Europa. Pe 1 iunie vom afla cele șase formații care vor merge mai departe pentru a participa în fazele finale offline ale turneului TI5, de la Seattle, SUA.

Pe lângă performanţa de a avea la București cea mai mare și diversă echipă de comentatori, iubitorii eSport vor putea urmări non-stop meciuri de Dota2, materiale despre TI5 și stream live din lounge, zona de relaxare a numeroasei echipe de casteri.

Aflat la a cincea ediție, The International reprezintă cel mai mare turneu de Dota 2 din lume, sponsorizat direct de compania Valve și din donațiile a milioane de fani din jurul lumii. Cele mai bune 16 echipe ale momentului se vor înfrunta, între 3 și 8 august, la Seattle (SUA), pentru premii în valoare de 9 milioane  de dolari. Acesta este cuantumul premiilor la care s-a ajuns în momentul de față, dar estimările  experților indică faptul că ar putea crește până la 15 milioane de dolari după încheierea perioadei de crowdfunding.

La evenimentul LAN al turneului vor participa 16 echipe – cele șase calificate și alte 10 care au primit o invitație directă: Evil Geniuses, Team Secret, Cloud 9, ViCi Gaming, Invictus Gaming, LGD Gaming, Team Empire, Virtus Pro și Team Malaysia.